Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, decizional, proiectul de lege pentru completarea alin. (5) al art. 34 din Legea 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România. Actul normativ merge la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea alin.(5) al art.34 din Legea nr.165/2013, în sensul includerii în categoria de solicitanţi care beneficiază de prioritate la soluţionarea dosarelor, a persoanelor cu handicap grav, respectiv a celor care beneficiază de pensie de invaliditate de gradul I.

„Evaluarea imobilelor pentru care se acordă despăgubiri se exprimă în puncte şi se face prin aplicarea grilei notariale valabile pentru anul precedent emiterii deciziei de către Comisia Naţională, în con siderarea caracteristicilor tehnice ale imobilului şi a categoriei de folosinţă la data preluării acestuia. Un punct are valoarea de un leu”, arată un amendament admis la propunerea legislativă adoptată de către deputaţi. 

Vor fi soluţionate cu prioritate „dosarele constituite în baza cererilor formulate de persoane care se consideră îndreptăţite şi care deţin certificate de încadrare în grad de handicap grav sau care au calitatea de pensionari de invaliditate încadraţi în gradul I de invaliditate”., mai indică sursa citată. 

Camera a adoptat proiectul de lege, în calitate de for decizional, şi astfel legea merge la promulgare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.