Auditorii Camerei de Conturi Prahova din cadrul Curţii de Conturi a României, care au verificat finanţele publice locale în cursul anului 2020, au constatat că administraţiile locale din oraşul Plopeni şi din comuna Dumbrava au făcut plăţi nejustificate preşedinţilor şi locţiitorilor de preşedinţi de la Birourile Electorale de Circumscripţie care au funcţionat la alegerile din urmă cu doi ani. Valoarea plăţilor nejustificate făcute de cele două entităţi depăşeşte 70.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Administraţiile locale din oraşul Plopeni şi din comuna Dumbrava au făcut, conform Curţii de Conturi, "plăţi în favoarea unor terţi şi nerecuperate de la aceştia". 
 
"Unitatea Administrativ Teritorială Oraş Plopeni a angajat şi a efectuat în anul 2020 plăţi nejustificate în sumă de 38 mii lei, reprezentând diurnă de detaşare de 2% pe zi din indemnizaţia de încadrare lunară brută aferentă zilelor lucrate de preşedintele şi locţiitorul acestuia în cadrul Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 10 Plopeni. Aceeaşi abatere s-a constatat şi la U.A.T.C. Dumbrava – 39 mii lei”, se arată în raportul Curţii de Conturi Prahova. 
 
Documentul citat relevă şi alte nereguli în ceea ce priveşte finanţele publice în cadrul administraţiei locale din oraşul Plopeni. 
 
Astfel, auditorii Curţii de Conturi au constatat "neprotejarea bunurilor din domeniul public al unităţii administrativ-teritoriale concesionate prin neurmărirea clauzelor contractuale în ceea ce priveşte rezilierea de plin drept a contractului pentru neplata la termen a redevenţei şi a taxelor datorate pentru obiectul concesiunii şi prin neconstituirea garanţiei care să asigure recuperarea prejudiciilor determinate de execuţia necorespunzătoare a contractului”. De asemenea, în cazul a două contracte de închirere a unei clădiri şi a unui teren, chiriile nu au fost modificate, deşi în contracte au existat clauze în conformitate cu care acestea trebuiau indexate semestrial în funcţie de rata medie lunară a inflaţiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.