Peste 20 de pacienţi care au fost infectaţi cu coronavirus, s-au negativat, dar au rămas cu mari probleme de sănătate, vor fi mutaţi luni, cu ambulanţele de la Spitalul Judeţean Buzău la Spitalul CFR, fiind primul transfer de acest gen, dn judeţ, de la debutul pandemiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău,  Adriana Bunilă,  transferul pacienţilor se va realiza în cursul zilei de luni, cu ambulanţele. Pacienţii care vor fi mutaţi în spitalul CFR sunt negativI la coronavirus, însă au în continuare mari probleme de sănătate din cauza sechelelor lăsate de COVID 19.

"În cursul zilei de astăzi vor fi transferaţi la Spitalul CFR pacienţi post-COVID, care la acest moment sunt internaţi pe secţiile Pneumologie, Boli Infecţioase, Izolator din cadrul Spitalului Judeţean. Aceşti pacienţi depind în continuare de oxigen şi au nevoie de asistenţă medicală", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău, Adriana Bunilă

Este primul transfer de acest gen, realizat la Buzău, a unor pacienţi non COVID.

Autorităţile de sănătate publică apreciază că, odată ce spitalul CFR  va prelua  bolnavii cu sechele în urma infecţiei cu coronavirus, vor fi degrevate multe dintre secţiile Spitalului Judeţean, care sunt foarte aglomerate în această perioadă.

La Spitalul CFR au fost amenajate 24 de paturi, toate conectate la prize de oxigen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.