Spitalul Judeţean Buzău înregistrează un deficit de 15 medici specialişti, fiind secţii în care nu există nici măcar un medic. La ultimul târg dedicat medicilor, 10 specialişti şi-au arătat disponibilitatea de a profesa în această unitate medicală, spitalul organizând acum concurs.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, în Spitalul Judeţean Buzău, se înregistrează un deficit de circa 15 medici specialişti.

Probleme sunt în secţiile Cardiologie, Interne, Gastroenterologie. Probleme vor fi şi la Neonatologie unde doi medici sunt în prag de pensionare, dar nevoie de specialişti mai este şi la Boli Infecţioase, la Urgenţe şi Neurologie.

Conform lui Neagu, la ultimul târg de joburi pentru medici, conducerea Spitalului Judeţean Buzău a reuşit să atragă 10 specialişti, motiv pentru care a fost semnat ordinul privind organizarea concursurilor pentru posturile vacante.

”Sunt 10 medici care şi-au oferit disponibilitatea de a lucra în Spitalul Judeţean Buzău. Chiar zilele trecute am semnat  să organizăm aceste concursuri pentru posturile vacante de medici. Dacă nu le oferim în afară de salarizare şi altfel de condiţii, medicii nu vor veni. Dacă reuşim să angajăm în spital şi aceşti 10 medici lucrurile intră într o oarecare normalitate în Spitalul Judeţean Buzău”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Neagu a adăgat că, pe lângă salarii decente petru medici, la Buzău va fi ridicat un bloc de locuinţe pentru cadrele medicale.

De asemenea, medicii care vin să lucreze pentru prima dată în spitalul din Buzău beneficiază de o primă de instalare, în afara remuneraţiei de medic, în  cuantum de 2 salarii minime timp de 6 luni.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.