Contractul de furnizare a cornului şi laptelui pentru şcolile din Buzău ar putea fi reziliat, dacă firma care a câştigat licitaţia nu îşi va respecta obligaţiile contractuale, a anunţat, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu. Părinţii şi cadrele didactice au reclamat disfuncţionalităţi în derularea programului, dar şi calitatea proastă a produselor. O comisie formată de Prefectura Buzău a depistat că produsele sunt uneori mucegăite, ajung cu întârziere şi sunt transportate cu maşini necorespunzătoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu pot să ascund faptul că cei care au câştigat licitaţia efectiv nu îşi fac treaba şi nu duc la îndeplinire acest program. Noi prin pârghiile legale pe care le avem încercăm să intram în normalitate. Avem discuţii cu cei care dau aceste propduse şi sper ca la jumătatea săptămânii următoare să intre în legalitate. Am luat legătura cu ei, le-am făcut notificări, iar dacă nu se conformează vom rezilia contractul şi chiar şi aşa vom găsi soluţii legale pentru ca beneficiarii să nu fie afectaţi. Ei probabil că au mers pe faptul că dacă reziliem contractul trebuie reluată licitaţia. Nu merge să ne şantajeze că vor pleca dacă mai continuăm cu aceste controale. Rog pe toţi cei responsabili să fie atenţi şi să fie cât se poate de fermi pentru că nu ne putem juca cu sănătatea copiilor. Dacă nu întrăm în normalitate o să continuăm tot aşa şi este jenant. Ma uit la un corn din asta şi îl văd mucegăit.... Nu se poate. Dacă ştiau că au probleme cu distribuţia, cu producţia, cu mai ştiu eu ce nu trebuia să se prezinte la licitaţie”, a declarat, vineri, Petre Emanoil Neagu preşedintele CJ Buzău.

Vineri, copii au primit biscuiţi în loc de cornuri, pe motiv că există anumite defecţiuni la linia de producţie.

De la începutul anului şcolar, părinţii şi cadrele didactice au reclamat, atât disfuncţionalităţi în derulare programului naţional, cât şi proasta calitate a produselor care ajung la elevi. 

Săptămâna trecută, prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim, a constituit o comisie formată din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare, Consiliului Judeţean Buzău, Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului Şcolar Judeţean care au verificat dacă societatea care şi-a adjudecat licitaţia îşi respectă obligaţiile asumate prin contract.

Comisia a descoperit mai multe nereguli: produse expirate, livrări întârziate, uneori produsele ajungând la şcoală după terminarea orelor, dar şi mijloace de transport necorespunzătoare.

Pentru toate deficienţele descoperite, comisia a stabilit măsuri de remediere imediată. 

Societatea Logistic Media Pop Art SRL din Turda este cea care a câştigat licitaţia pentru derularea programului în şcolile din judeţul Buzău.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.