Patronul unei firme de brokeraj în domeniul asigurărilor este urmărit penal pentru infracţiuni de instigare la fraudă informatică în formă continuată şi uz de fals în formă continuată, după ce şi-a pus angajaţii să introducă date nereale în platforma Webtool cu privire la autovehicule care aparţin ISU Bucureşti-Ilfov. Concret, pentru a obţine un sume de bani mai mari, el trecea în acte că autovehiculele asigurate nu erau înmatriculate, pentru ca poliţa emisă de către o mare companie de asigurări pentru acestea să aibă un tarif mic ulterior, modifica poliţele emise, trecând valori mai mari pe primele de asigurare emise pentru autovehiculele ISU.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Procurorii cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti anunţă că, vineri, au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva unui bărbat cercetat pentru instigării la fraudă informatică în formă continuată şi uz de fals în formă continuată.
 
Surse judiciare au declarat că este vorba despre patronul unui broker din domeniul asigurărilor care a obţinut un contract pentru emiterea de poliţe de asigurare pentru autovehiculele care aparţin ISU Bucureşti Ilfov. El intermedia  emiterea de poliţe între o mare companie de asigurări şi ISU şi, pentru a obţine sume mai mari de bani decât comisionul primit în mod obişnuit, a decis să le ceară angajaţilor să falsifice poliţele de asigurare.
 
”În fapt, s-a reţinut că în perioada 06.10.2021-20.09.2022, având acces la platforma electronică de emitere a poliţelor RCA “Webtool” aparţinând unei societăţi de asigurări, în baza contractului de broker de asigurare, la diferite intervale de timp şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul a determinat angajaţii să introducă date nereale în câmpurile dedicate completării unui număr de 109 poliţe RCA pentru autovehiculele aparţinând unei autorităţi publice, atestându-se în mod nereal că acestea sunt neînmatriculate, cu consecinţa emiterii de către societatea de asigurări a  unui număr de 109 poliţe RCA cu date false şi prime de asigurare diminuate. Ulterior, inculpatul modifica poliţele emise prin înscrierea unor prime de asigurare mai mari, pe care le remitea beneficiarului asigurat”, se arată într-un comunicat al Parchetului.
 
Din anchetă rezultă că bărbatul a obţinut beneficii materiale importante din falsificarea poliţelor, creând un prejudiciu în patrimoniul societăţii de asigurare în valoare de 708.882,33 lei.
 
În acest dosar, procurorii şi poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 1 Bucureşti au făcut percheziţii domiciliare la sediul brokerului şi a domiciliile unor persoane fizice, în municipiul Bucureşti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.