Primăria Braşov a lansat, începând de luni, o sesiune de vot adresată locuitorilor municipiului, care pot alege, online, în cadrul unui program de bugetare participativă, proiectele pe care le doresc finanţate şi implementate de către municipalitate. Braşovenii au la dispoziţie 16 proiecte împărţite pe patru domenii – „Oraşul mobil”, „Oraşul verde”, „Oraşul comunităţilor” şi „Oraşul relaxat” – şi pot alege, pentru fiecare domeniu, câte un proiect pe care îl doresc realizat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Municipalitatea din Braşov pune la dispoziţia locuitorilor portalul web primariabrasovenilor.ro pe care pot vota, începând de luni, 3 ianuarie şi până la 1 februarie proiectele pe care municipalitatea trebuie să le includă în planul de investiţii sau de lucrări.

„Programul de bugetare participativă nu este un program de acordare a unor finanţări nerambursabile, cum este cazul proiectelor culturale sau sportive, ci este un program prin care Municipalitatea implementează propunerile venite şi votate de cetăţeni”, transmite Primăria Braşov într-un comunicat de presă.

Lista proiectelor care vor fi implementate se va stabili în funcţie de numărul de voturi. Cel mai votat proiect din fiecare domeniu va fi selectat automat, restul proiectelor urmând să fie ierarhizate în funcţie de numărul de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte, în limita bugetului rămas disponibil. 

„Bugetarea participativă este unul dintre cele mai importante instrumente pe care cetăţenii le au la dispoziţie pentru a se implica, direct, în administrarea oraşului, iar această implicare se derulează pe parcursul a două etape. Prima a fost cea prin care braşovenii au putut depune propunerile pentru proiectele de investiţii pe care noi, Municipalitatea, ar trebui să le implementăm în acest an. De astăzi, timp de o lună, trecem la cea de a doua etapă, cea de vot şi de aceea îi invit pe toţi braşovenii să se implice şi să aleagă proiectele pe care Municipalitatea le va implementa în acest an”, a declarat primarul oraşului Braşov, Allen Coliban.

Cele mai multe proiecte sunt incluse în categoria „Oraşul comunităţilor”, care are alocat un buget de 500.000 de lei. Este vorba despre proiecte, care vizează dezvoltarea infrastructurii culturale şi pentru activităţi artistice, cum ar fi scene de cartier, artă murală, dar li infrastructură educaţională cum ar fi îmbunătăţirea spaţiilor colective ale şcolilor şi activarea lor multifuncţională (, centre comunitare de cartier pentru toate generaţiile, sau infrastructură sportivă, respectiv noi spaţii dedicate sportului, încurajarea sporturilor alternative precum skating, workout.

O altă categorie este „Oraşul relaxat”, cu o valoare alocată de 500.000 de lei, pentru amenajarea de spaţii publice/spaţii comune cum ar fi zone pietonale, piaţete, mobilier stradal, iluminat public.

Secţiunea „Oraşul verde”, cu o valoare alocată de 500.000 de lei, include proiecte pentru amenajare de spaţii verzi, transformarea celor existente sau identificarea altora ce pot fi amenajate, dar şi pentru noi locuri de joacă sau spaţii cu componentă multifuncţională şi pentru toate vârstele: spaţiu verde, de recreere şi de joacă, iar secţiunea „Oraşul Mobil”, are o valoare alocată de 500.000 de lei şi vizează mobilitatea, accesibilitatea şi siguranţa circulaţiei pietonale.

Sursa foto: Machete Primaria Braşov
Sursa foto: Machete Primaria Braşov
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.