Un şofer care avea permisul de conducere suspendat şi care a fost înregistrat de aparatul radar, pe şoseaua de centură a Braşovului, circulând cu o viteză mai mare de 150 de kilometri pe oră a transmis poliţiştilor care i-au trimis acasă rezultatele constatării aparatului radar că la volanul maşinii sale se afla un cetăţean spaniol, care nu se mai află în ţară. Poliţiştii au comparat fotografiile celor doi, şi, după ce au constatat că şoferul a încercat să îi inducă în eroare, au deschis pe numele acestuia un dosar pentru fals în declaraţii şi conducerea autovehiculului fără drept.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Astfel, în cadrul unei acţiuni organizate de Poliţia Rutieră Braşov pe Varianta Ocolitoare a municipiului Braşov,  a fost depistat în trafic un autoturism care circula cu viteza de 151 km/h, pe un sector de drum cu viteza maximă stabilită la 90 km/h, ceea ce impunea măsura reţinerii permisului de conducere, pe lângă sancţiunea principală. Întrucât conducătorul auto nu a fost oprit la momentul săvârşirii abaterii pentru întocmirea actului de constare a încălcării regimului de viteză, a fost emisă o solicitare în scris deţinătorului autovehiculului, acesta comunicându-le poliţiştilor datele de identificare ale unui cetăţean spaniol, identitatea acestuia fiind cea indicată ca fiind presupusul conducător auto. În urma comparării imaginilor surprinse de camera aparatului radar cu identitatea furnizată de proprietarul autovehiculului depistat, poliţiştii au stabilit că nu este aceeaşi persoană, existând suspiciuni că datele au fost furnizate eronat cu scopul de a se aplica sancţiune unei alte persoane decât celei care a săvârşit abaterea”, informează, duminică, Poliţia Braşov. 
Verificările făcute în baza de date au arătat că şoferul care se afla la volanul autoturismului înregistrat cu viteză foarte mare avea permisul de conducere suspendat, după ce comisese o altă infracţiune la regimul rutier.
În baza celor constatate, poliţiştii au deschis pe numele şoferului un nou dosar penal care vizează comiterea infracţiunilor de “fals în declaraţii şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.