Primarul Braşovului, Allen Coliban, anunţă că, în cursul anului 2021, nu a existat niciun accident rutier mortal pe trecerile pentru pietoni amenajate în oraş, iar numărul accidentelor uşoare a scăzut după ce municipalitatea a implementat un program de instalare de noi semafoare şi de iluminare a zonelor în care se află treceri pentru pietoni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În ultimii ani, în Braşov, am fost martorii unor accidente pietonale teribile, care au lăsat urme pe viaţă sau chiar au dus la pierderi nenecesare de vieţi omeneşti. De aceea, am lansat un program de creştere a siguranţei pe trecerile de pietoni, iluminând suplimentar până acum 29 de treceri de pietoni şi instalând 11 noi semafoare. Conform Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov, aceste măsuri se dovedesc utile, în anul 2021 au fost înregistrate 0 decese ca urmare a accidentelor pe trecerile de pietoni, iar accidentele pietonale grave şi uşoare au scăzut semnificativ”, a scris, miercuri, pe Facebook, Allen Coliban.
 
Edilul consideră că timpul de aşteptare petrecut la semafoarele instalate la trecerile pentru pietoni reprezintă un „sacrificiu” care merită făcut, pentru evitarea tragediilor de pe şosele. 
 
Primarul precizează că cel mai recent semafor a fost instalat la Braşov marţi, în zona Şcolii Gimnaziale 11.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.