Poliţiştii braşoveni fac cercetări, după ce un bărbat de 81 de ani a murit de coronavirus în Spitalul Judeţean, nepoata acestuia afirmând, într-o postare pe Facebook, că atunci când a fost internat, se afla într-o stare bună, fără a avea probleme grave de sănătate. Spitalul spune că pacientul era infectat cu coronavirus în momentul când a fost internat, chiar dacă nu avea simptome.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov a anunţat, joi, că a început cercetările pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi zădărnicirea combaterii bolilor. 

“Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpa şi zădărnicirea combaterii bolilor”, au precizat reprezentanţii IPJ Braşov.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, miercuri, decesul unui bărbat internat în Spitalul Judeţean Braşov.

Pacientul de 81 de ani fusese internat în Spitalul Clinic Judeţean Braşov, în data de 30 martie, iar din 7 aprilie fusese mutat în Secţia ATI. El a fost confirmat cu coronavirus pe data de 8 aprilie când a şi murit. Bărbatul avea condiţii medicale pre-existente: diabet zaharat tip II, obezitate, Insuficienţă mitrală.

Nepoata bărbatului a precizat, într-o postare pe Facebook, că bunicul său a fost internat în stare bună, neavând probleme grave de sănătate

“Bunicul meu, în data de 30 martie, a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brasov, secţia Chirurgie 2 , urmând a fi operat la un deget necrozat. La momentul internării se află într-o stare bună, neavând probleme grave de sanatate. Vineri, 3 aprilie, a fost operat de medicul Maier. Sâmbătă seara, am vorbit cu el şi ne-a spus că nu se simte bine, că are probleme de respiraţie. Am luat legătura cu medicul, solicitând să i se facă testul ţinând cont că era de opt zile în spital. Am fost refuzaţi pe motiv că nu prezintă simtome specifice Covid-19. Luni starea lui s-a agravat, iar marţi a fost mutat din salonul 306 secţia Chirurgie 2, în Terapie Intensivă. Ieri am fost anunţaţi că a decedat în urma unui stop cardiac”, a afirmat femeia.

Ea a precizat că şocul a venit marţi seara când a aflat din presă că a murit în urma infectării cu Covid-19, iar doctorul Maier a confirmat familiei rezultatul testării şi a recunoscut că nu mai lucrează, fiind izolat la domiliciu. 

”Din toată povestea reiese că toată Secţia Chirurgie 2 a Spitalului Judeţean Braşov ar putea fi un focar”, a mai scris femeia pe facebook. 

Spitalul Judeţean Braşov a trimis un comunicat de presă prin care susţine că bărbatul a venit infectat cu coronavirus în spital.

“Este ştiut că perioada de incubaţie a infecţiei cu coronavirus este de până la 14 zile iar de la infecţie până la apariţia simptomelor trec între 5-7 zile! Este foarte clar că acest pacient a venit infectat în spital, iar cine ar trebui să-şi pună probleme sunt cadrele medicale care l-au îngrijit. Ancheta epidemiologică făcută de DSP va determina toate persoanele care au venit în contact cu bolnavul şi va trasa măsurile corecte ce vor trebui luate!”, a precizat spitalul.

Sursa citată susţine că este ”imoral şi nedeontologic” să fie acuzat personalul medical.

“A acuza personalul medical care îşi face datoria în aceste condiţii de pandemie este imoral şi nedeontologic! Nici un cadru medical din SCJU Braşov nu a fost infectat până la această dată cu toate că toţi ne expunem zilnic!!! Dar datorită măsurilor de protecţie individuală şi a responsabilităţii cu care lucrăm, am reuşit să prevenim acest lucru!!!”, a mai precizat unitatea medicală.

Conducerea unităţii medicale a precizat că se impune o anchetă epidemiologică şi izolarea persoanalului medical care a intrat în contact cu bărbatul.

“Un bolnav, purtător şi asimptomatic la început, poate fără link epidemiologic, dar care a contractat virusul comunitar, poate da peste cap un întreg serviciu medical!!! De aceea se impune o anchetă epidemiologică strictă şi izolarea la domiciliu a personalului medical de contact, până la aflarea rezultatelor testării! În urma acestui incident, noi am fost obligaţi să testăm de urgenţă aproximativ 50 de cadre medicale şi să reorganizăm serviciul pe secţiile de unde acestea provin!”, a mai transmis unitatea medicală.

În judeţul Braşov au fost confirmate deja 175 de cazuri de infectare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.