Salvamontiştii din Braşov anunţă că înregistrat, în săptămâna care se încheie, peste 60 de intervenţii, în cele mai multe dintre situaţii fiind vorba despre persoane care s-au accidentat în timp ce practicau sporturi de iarnă. Aproape o treime dintre intervenţii au avut loc la sfârşit de săptămână.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În această săptămână, 22-28.01.2024, Serviciul Public Local Salvamont Braşov a intervenit în 61 de cazuri, totalizând 68 de persoane care au avut nevoie de ajutor. Dintre acestea, 30 au fost trimise către unităţile spitaliceşti, pentru investigaţii suplimentare de specialitate, cu echipajele SMURD/SAJ venite în sprijin. Majoritatea persoanelor au suferit diverse tipuri de traumatisme, asociate practicării sporturilor de iarnă, pe pârtiile de sanie sau pe domeniul schiabil din Poiana Braşov şi Masivul Postăvaru, dar au fost şi 4 cazuri în care grupuri de schiori/snowboard-eri, fără afecţiuni medicale, au rămas blocate în partea superioară a masivului sau pe Tâmpa, după încheierea programului instalaţiilor de transport pe cablu, precum şi persoane care s-au rătăcit din cauza vizibilităţii reduse”; anunţă, duminică seară, Salvamont Braşov. 
 
Salvatorii spun că numărul intervenţiilor  ar fi putut fi mai mare, având în vedere că în zilele de joi şi vineri nu au circulat instalaţiile de transport pe cablu din partea superioară a masivului. 
 
Cele mai aglomerate zile au fost cele de miercuri, când a fost zi liberă iar cozile la mijloacele de transport pe cablu au fost uriaşe, şi de duminică, în fiecare dintre cele două zile s-a intervenit pentru câte 14 persoane. 
 
În acest weekend s-au înregistrat 18 cazuri, cu 25 de persoane implicate. 
 
„Recomandăm schiorilor/snowboard-erilor începători, dar şi celor care nu cunosc bine pârtiile din partea superioară a masivului, să-şi ia o marjă de timp şi să nu mai urce aproape de ora de închidere a instalaţiilor de transport pe cablu, mai ales în condiţii de vizibilitate redusă, cum au fost în acest weekend. Totodată, ar trebui să se intereseze şi să respecte programul de funcţionare a acestor instalaţii, mai ales ora ultimei curse, pentru a se putea retrage în siguranţă cu acestea, în cazul în care întâmpină probleme”, transmit salvamontiştii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.