Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a vizitat-o, sâmbătă, la Braşov, pe tânăra de 19 ani din Centrul de Plasament pentru Copii cu Nevoi Speciale Brădet care în urmă cu o lună ajunsese la spital cu arsuri grave după ce fusese opărită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Natalia Intotero s-a aflat, sâmbătă, într-o vizită oficială în judeţul Braşov.

”Şi pentru ca m-am aflat în judeţul Braşov, am făcut o vizită şi la Centrul de Plasament pentru Copii cu Nevoi Speciale Brădet, unde am vizitat-o pe Bianca, tânăra de 19 ani cu handicap grav care în urmă cu o lună de zile a suferit arsuri grave. M-am bucurat să o revăd şi ma bucur să vă anunţ că se simte mult mai bine”, a anunţat Natalia Intotero.

Cazul tinerei în vârstă de 19 ani a fost prezentat public de Asociaţia pentru Siguranţă Urbană şi Mediere (ASUM), care vorbea despre o ”tentativă de muşamalizare” a acestei situaţii.

”O nouă tentativă de muşamalizare? Cam da, opinăm noi. Evenimentul s-a petrecut în seara zilei de joi, la orfelinatul din Brădet-Săcele! Martorii susţin că totul s-a petrecut în urma unei băi cu apă fierbinte. Asistenta medicală ar fi descoperit acest lucru în data de 11 august. În procesul verbal, încheiat la predarea serviciului, nu apare menţionat nimic despre acest incident. Din informaţiile pe care le avem, ulterior, după autosesizarea asistentei medicale, grupul nociv de la Brădet, Kiss Adela-Boga Irina-Ovidiu Munteanu-Crăciun Andreea ( apropiata directorului general adjunct Mihai Priboi, cel venit pe mână scurtă din serviciul condus de Adelina Văsioiu)) au adăugat la procesul verbal următoarele…,,menţionez că tânara (G.B) prezintă pete în zona gâtului şi a feţei, cu aspect de arsuri solare…!”; au scris reprezentanţii asociaţiei pe site-ul ASUM.

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a mers atunci la Braşov, unde a vizitat-o pe tânără, ea afirmând că este un caz ” şocant” şi condamnând ”cu fermitate” ceea ce i s-a întâmplat fetei.

Medicii legişti au stabilit atunci că tânăra are nevoie de cel puţin 20 de zile de îngrijiri medicale. ei au precizat că, cel mai probabil, fata a fost opărită. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.