Inspectorii de la Serviciul de Administraţie Pieţe al municipiului Braşov au semnat contracte cu producători de pepeni din judeţul Dolj, din zonele Dăbuleni şi Sadova. Cu acordul producătorilor, reprezentanţii de la pieţe Braşov vor verifica pe teren dacă aceştia au plantate culturi în zonele pe care le-au declarat, pentru a se asigura că marfa provine din aceste zone şi că nu este vorba despre intermediari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Primăria Braşov anunţă că Serviciul de Administrare Pieţe a finalizat procedura de atribuire a locurilor temporare de vânzare de pepeni pentru sezonul 2023, aceste locuri de vânzare au fost destinate exclusiv producătorilor şi adjudecate de către producătorii din judeţul Dolj, din zonele Dăbuleni şi Sadova. Vânzarea va începe de la 1 iulie. 
Pentru a se asigura că marfa provine din zonele declarate, inspectorii de la pieţe vor verifica, cu acordul producătorilor, terenurile pe care aceştia le deţin, pentru a se asigura de provenienţa mărfii scoase la vânzare.
„Am reuşit să eliminăm o parte dintre samsari, alţii au plecat de bună voie, iar în următoarea perioadă, vor mai pleca din pieţe acei aşa-zişi producători care în fiecare dimineaţă se duc la piaţa en-gros de la Stupini ca să cumpere produsele pe care se jură că le-au cultivat pe pământul lor. În locul celor care pleacă vin producătorii care până acum nu aveau loc de aceşti samsari. De la 1 iulie braşovenii vor putea cumpăra pepeni cultivaţi chiar pe terenurile din Dăbuleni şi ne vom asigura că vor fi de acolo. Am avut o comunicare continuă cu producătorii şi autorităţile de acolo, ca să ne asigurăm că vin la Braşov, iar inspectorii serviciului de pieţe vor merge zilele următoare să verifice, chiar la Dăbuleni, că pepenii care vor ajunge pe mesele braşovenilor sunt de cea mai bună calitate. Aşa facem cu toţi producătorii. Deja au fost făcute astfel de controale în Braşov, Dolj şi Buzău. Vor urma verificări şi în celelalte judeţe de unde provin cei care vând produse agro-alimentare în pieţele din Braşov.”, a declarat viceprimarul oraşului Braşov, Flavia Boghiu, coordonator al activităţii Serviciului de Administrare Pieţe.
În piaţa Astra vor fi trei producători din Dăbuleni şi un producător din Sadova. În piaţa Dacia vor vinde şapte producători din Dăbuleni, în piaţa Tractorul, vor aduce marfă cinci producători din Dăbuleni.
„În următoarele zile, cu acordul producătorilor, inspectorii serviciului pieţe din Braşov vor efectua controale la faţa locului pe terenurile producătorilor cultivatori de pepeni. De la intrarea în vigoare a regulamentului privind pieţele, în iunie 2022, inspectorii de la pieţe au verificat cu foarte mare atenţie fiecare producător, de la documente la provenienţa produselor, şi au făcut controale inclusiv pe terenurile de pe care aceştia declarau că îşi obţin marfa. În urma acestor controale, 4 aşa-zişi producători au fost scoşi din pieţe, iar alţi 10 au renunţat să mai vândă în pieţele publice din Braşov. Alţi 4-5 comercianţi urmează să fie îndepărtaţi, după ce inspectorii Serviciului de Administrare Pieţe au reuşit să documenteze modul în care aceştia cumpără produse din piaţa en-gros şi le comercializează în pieţele braşovene pe baza certificatelor de producător”, informează Primăria Braşov.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.