Sezonul de iarnă va fi deschis oficial, la Braşov, în seara zilei de 30 noiembrie, când va fi aprins iluminatul festiv de sărbători. Anul acesta, autorităţile din municipiu extind iluminatul festiv, însă anunţă că între orele 1:00 şi 6:00 acesta va fi oprit pe bulevardele mari şi va fi redus în zona centrală, mpsura fiind luată cu scopul de a reduce cu 41% a consumul de energie electrică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Evenimentele organizate la Braşov anul acesta vor fi reunite sub conceptul „Magia Iernii”. Deschiderea oficială a sezonului de iarnă la Braşov şi aprinderea luminiţelor vor avea loc pe 30 noiembrie, la ora 18.30. Momentul va fi marcat de un concert de colinde cu artişti ai Operei.
 
„Sunt evenimente gândite pe mai multe paliere: avem bradul din piaţa  Sfatului, avem târgul de Crăciun, care anul acesta va fi mai mare, va avea 46 de căsuţe, dar avem şi evenimente culturale. De asemenea, avem evenimente cu tentă socială, evenimente prin care adunăm cadouri, oferim bucuria Crăciunului şi arătăm empatie şi faţă de cei mai puţin favorizaţi. Avem totodată evenimentele cu care v-am obişnuit în anii anteriori, patinoar, vom avea un cinematograf în Piaţa Brassai”, a declarat, vineri, primatul Braşovului, Allen Coliban.
 
Acesta precizează că iluminatul festiv va fi extins, însă pentru a economisi energie electrică luminiţele de sărbători vir fi stinse în fiecare noapte, timp de cinci ore. 
 
„Avem lumini atât în zona centrală, cât şi pe arterele principale din oraş - o schemă de iluminat mai extinsă, dar asupra căreia am decis să aplicăm un orar adaptiv, astfel încât să reducem cu 41% consumul. Între ora 1:00 noaptea şi 6:00 dimineaţa, va fi oprit iluminatul festiv pe bulevardele mari şi va fi redus în zona centrală”, mai spune edilul. 
 
Şi în acest an, bradul din piaţa Sfatului din Braşov va fi unul dintre cei mai mari din România, având peste 20 de metri înălţime.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.