Consiliile locale din zeci de unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului Braşov ignoră, de ani de zile, legislaţia care stabileşte că le revine obligaţia de a gestiona problema câinilor fără stăpân prin înfiinţarea de adăposturi proprii sau concesionarea serviciilor. În urma unor controale, poliţiştii au stabilit termene de conformare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma unor controale făcute în perioada  28.12.2021-20.01.2022 de Biroul pentru Protecţia Animalelor din cadrul Poliţiei judeţene Braşov, în colaborare cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov, în 58 de localităţi ale acestui judeţ, s-a constata că peste jumătate dintre administraţiile locale verificate nu respectă legislaţia privind gestionarea câinilor fără stăpân.  

Astfel, conform datelor furnizate în urma controlului realizat de către Poliţie, s-a constatat că într-o localitate a fost amenajat adăpost propriu şi înfiinţat un serviciu specializat pentru gestionarea situaţiei,  23  de unităţi administrativ-teritoriale au concesionat serviciile specializate către o persoană juridică, asociaţie sau fundaţie care desfăşoară activităţi în domeniul protecţiei animalelor. 

Pe de altă parte, în 34 de localităţi autorităţile ”nu au amenajat un adăpost propriu şi nu au înfiinţat un serviciu specializat şi de asemenea, nu au concesionat serviciile specializate către o persoană juridică, asociaţie sau fundaţie care desfăşoară activităţi în domeniul protecţiei animalelor”.  

Acolo unde autorităţile locale nu respectă normele legale prevăzute de O.U.G. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, poliţiştii au stabilit măsuri conform prevederilor legale în vigoare, astfel ca în termen de 90 de zile administraţiile locale să întreprindă demersurile necesare pentru îndeplinirea obligaţiilor legale ce le revin.   

Totodată, la nivelul Biroului pentru Protecţia Animalelor Braşov a fost întocmită o bază de date ce cuprinde datele de identificare ale responsabililor pe linia gestionării câinilor fără stăpân, de la nivelul fiecărei unităţi administrativ teritoriale, menţionează Poliţia judeţeană Braşov. 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.