Un număr de 70 de persoane care s-au accidentat pe pârtii, s-au rătăcit sau au rămas blocate pe munte au primit sprijin de la salvamontiştii din Poiana Braşov, de la începutul sezonului de schi, în 24 decembrie. În perioada sărbătorilor de iarnă, pe pârtiile din Poiana Braşov s-au înregistrat aproape 180.000 de treceri prin turnichete.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„De la începutul sezonului, salvatorii montani din Poiana Braşov au intervenit în 65 cazuri, totalizând 70 persoane care s-au accidentat, rătăcit sau a trebuit sa fie evacuate. Numai în cursul zilei de ieri, 02.01.2022, Serviciul Public Local Salvamont Braşov a fost solicitat să intervină în 3 cazuri de persoane care s-au accidentat în timp ce practicau schiul pe pârtiile din Masivul Postăvaru. Pentru două dintre acestea a fost solicitat şi sprijin din partea echipajelor SMURD, care le-au transportat la unitatea spitalicească, pentru controale suplimentare de specialitate”, informează, luni, Primăria Braşov.

Salvamontiştii au transmis că temperaturile ridicate au ca efect faptul că zăpada devine grea la orele amiezii, fapt care face ca articulaţiile picioarelor, dar în special genunchii, să fie foarte solicitaţi. Din acest motiv este important ca legăturile schiurilor să fie reglate astfel încât să elibereze piciorul, în cazul unei suprasarcini sau al unui şoc puternic, pentru a-l proteja.

Conform datelor centralizate de autorităţile locale, de la deschiderea sezonului de schi, din 24 decembrie, şi până luni, 3 ianuarie au fost înregistrate 177.656 de treceri prin turnichetele amplasate pe domeniul schiabil al staţiunii Poiana Braşov, cele mai multe fiind înregistrate în data de 29 decembrie, respectiv 26.769 de treceri.

Pârtiile din partea superioară a masivului sunt în condiţii bune, stratul de zăpadă bătută de pe pârtie având aproximativ 30 de centimetri. Se poate schia în condiţii bune în zona superioară a pârtiilor Lupului şi Drumul Roşu, cu ieşire spre staţia telescaunului Ruia, precum şi pe pârtiile Kanzel, Doamnei şi Ruia, cu ieşire în Drumul Roşu, apoi către telescaunul Ruia. De asemenea, pârtiile pentru începători, Bradul şi Stadion, sunt deschise pentru cei care vor să înveţe să schieze.

„În partea superioară a masivului există două zone unde, din cauza stratului de zăpadă insuficient, a fost necesară reducerea lăţimii pârtiilor, este vorba despre partea stângă a pârtiei Ruia, spre teleschi, şi partea dreaptă a legăturii dintre pârtia Lupului şi telescaunul Ruia (pârtia 1D). Conform prognozei meteo, amenajarea pârtiilor din zona inferioară va putea începe din  a doua jumătate a lunii ianuarie, când temperaturile negative şi precipitaţiile sub formă de ninsoare vor permite acest lucru”, mai informează Primăria Braşov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.