Comisarii Gărzii de Mediu Brăila au descoperit, în urma unuin control, că o fabrică de confecţii funcţiona fără autorizaţie de mediu, fiind aplicată o amendă de 40.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma verificării unei sesizări înregistrate la GNM-CJ Brăila cu privire la o posibilă incinerare a deşeurilor textile rezultate de la o fabrică de confecţii din municipiul Brăila, o echipa de comisari din cadrul GNM CJ Brăila a verificat aspectele sesizate constatând că nu se confirmă”, a transmis, miercuri, Garda de Mediu.

Sursa citată a precizat că, în urma verificărilor, s-a constatat că operatorul economic desfăşoară activitatea corespunzătoare codului CAEN 1413-fabricarea altor articole de îmbrăcăminte (exclusiv lenjeria de corp) pentru care nu a solicitat şi nu a obţinut autorizaţie de mediu.

”Pentru nesolicitarea şi obţinerea autorizaţiei de mediu, operatorul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 40.000”, a mai transmis sursa citată.

Comisarii au dispus şi măsuri de intrare în legalitate, respectiv:

1. Solicitarea şi obţinerea autorizaţiei de mediu din partea APM Brăila, depunerea documentaţiei tehnice şi notificarea realizării măsurii către GNM-CJ Brăila.

2. Toate deşeurile generate pe amplasament vor fi eliminate în condiţiile legii către operatori autorizaţi.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.