Femeia din Crasnaleuca, judeţul Botoşani, care a născut acasă după ce ambulanţa nu a putut să ajungă la ea din cauza zăpezii şi care a primit asistenţă printr-un apel video, a fost transportată, joi, împreună cu fetiţa sa, la Spitalul Orăşenesc Săveni. Ele vor fi ulterior duse la Spitalul Mavromati din Botoşani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
”Mama şi fetiţa născută acasă, la Crasnaleuca, după ce a fost asistată prin video call de cadrele medicale din dispeceratul integrat ISU - SAJ, au ajuns la Spitalul Orăşenesc Săveni, în siguranţă. Cele două au fost preluate de echipajul al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Coţuşca, cu un utilaj, şi un echipaj al SDN”, a anunţat, joi după-amiază, ISU Botoşani.
 
Ele vor rămâne sub supravegherea cadrelor medicale până la reluarea circulaţiei, când vor fi transferate la Secţia de Obstretică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean Mavromati Botoşani.
 
Joi dimineaţă, ISU anunţa că personalul medical din dispeceratul ISU-SAJ a asistat, prin apel video, naşterea unei fetiţe de aproximativ 2,8 kg. Mama, o femeie de 41 de ani, din Crasnaleuca, aflată la a patra naştere, a cerut ajutor prin apel 112. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, ambulanţa SAJ nu a putut să ajungă la caz. Prin intermediul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Coţuşca s-a luat legătura cu două femei, care au mai asistat la naşteri. Una dintre ele a urmat toate indicaţiile date de către personalul medical din dispecerat şi a ajutat-o pe mamă să nască.
 
Mama şi nou-născutul erau în stare bună.
 
Asistentul medical din comuna alăturată, care s-a oferit să monitorizeze mama şi copilul până la sosirea unui echipaj SAJ, nu a reuşit să ajungă la caz, deoarece a rămas înzăpezit. 
 
La apelul video a participat şi medicul echipei FC Botoşani, Eduard Gurău.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.