Ministrul Sănătăţii Florina Bodog a declarat, vineri, la RRA, că necesarul de doze de vaccin până la sfârşitul anului este de 400.000, 109.000 fiind deja identificate şi trimise către direcţiile de sănătate publică. De asemenea, în depozite din ţară au mai fost găsite şi achiziţionate încă 10.000 de doze destinate iniţial exportului. Încă aproximatv 300.000 de doze vor fi cumpărate din străinătate şi vor fi distribuite în funcţie de solicitări, conform ministrului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am identificat 100.000 de doze, am mai reuşit să achiziţionăm de la depozitele din ţară 10.000 de doze, din care o parte erau pregătite să plece la export. (...) Suntem in faţa situaţiei de a putea achiziţiona încă 300.000 de doze', a precizat Bodog

El a afirmat că 109.000 de doze de vaccin trimise către direcţiile de sănătate publică au început deja să ajungă în teritoriu şi că vor fi trimise şi celelalte 10.000 de doze.

Florian Bodog a declarat că vor fi achiziţionate şi cele 300.000 de doze de vaccin din străinătate si vor fi trimise pe măsură ce vor veni solicitările din  ţară.

Ministrul Sănătăţii a anunţat şi că a fost declanşată şi "procedura mare de contract cadru pe patru ani", astfel încât să nu mai existe dificultăţi, în acelaşi scop urmând să fie înfiinţat şi un "stoc-tampon" pentru toate vaccinurile.

"Am în vedere măsuri astfel încât toate vaccinurile să fie disponibile în România, fără a se mai înregistra întreruperi", a precizat ministrul Sănătăţii.

Referindu-se la cei care refuză să-şi vaccineze copiii, Bodog a subliniat că rata de refuz este cub 10% şi că "sunt foarte mulţi oameni care nu sunt corect informaţi".

Legat de motivele invocate de cei care refuză să îşi vaccineze copiii, ministrul Sănătăţii a anunţat şi că, în următoarele zile, vor fi făcute publice pe site-ul ANM toate accidentele vaccinale care s-au înregistrat, răspunzând astfel acuzaţiilor conform cărora statul nu şi-ar asuma aceste accidente.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.