Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, anunţă că autorităţile române au început demersurile pentru realizarea drumului expres Satu Mare - Oar, care se va conecta cu drumul expres M49 din Ungaria, un nou punct de trecere a frontierei între cele două state urmând a fi realizat după finalizarea celor două proiecte. În acest context, Bode spune că Guvernul român va iniţia negocierile cu partea ungară privind realizarea acestui proiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Urmărim de asemenea şi materializarea celui de-al treilea acord, pentru care în data de 24 august 2020 a fost aprobat de către Guvernul  României memorandumul cu tema «Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Ungariei privind stabilirea conexiunii dintre drumul expres Satu Mare – Oar (România) şi drumul expres Mátészalka – Csenger (Ungaria)». Vom demara negocierile pentru semnarea acestui acord interguvernamental în urma căruia vom vorbi despre a treia conexiune rutieră care va face legătura între cele două state prin drumul expres Satu Mare – Oar – drumul expres M 49 din Ungaria", a declarat Lucian Bode.
 
El a spus că, în ceea ce priveşte stadiul implementării proiectului de pe teritoriul României – drumul expres Satu Mare - Oar, în 9 iulie a fost semnat contractul de servicii pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic de execuţie pentru acest obiectiv, iar ordinul de începere a activităţii de proiectare a fost emis în 10 august.
 
"Am încredere că cele două proiecte vor evolua în graficele stabilite de ambele părţi, astfel încât în anul 2024 să poată fi deschis un nou punct de trecere a frontierei”, a menţionat Bode.
 
Anunţul ministrului Transporturilor a fost făcut în contextul în care, vineri după-amiază, oficialii români şi maghiari au inaugurat punctul de trecere a frontierei Borş II, situat la conexiunea dintre autostrada A3 din România şi autostrada M4 din Ungaria. Noul punct de trecere a frontierei este destinat deopotrivă tranzitului de persoane şi mărfuri.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.