Peste 90 de cadre medicale şi personal auxiliar din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost diagnosticate cu COVID-19 de la începutul pandemiei, fiind vorba despre 18 medici, 44 de asistenţi medicali şi 29 de infirmiere şi brancardieri. Infectări s-au înregistrat şi în rândul personalului mai multor instituţii, dar şi printre pacienţii unui centru de dializă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În judeţul Bistriţa-Năsăud s-au înregistrat, de la începutul pandemiei şi până miercuri, 1.262 de cazuri confirmate de COVID-19 şi 89 de decese asociate acestei boli. Dintre cei diagnosticaţi, 1.053 de bolnavi au fost externaţi, 698 fiind vindecaţi şi 355 externaţi la cerere, a transmis, miercuri, Prefectura judeţului. 
 
Conform sursei citate, până în prezent, în Bistriţa-Năsăud 62 de cadre medicale, între care 18 medici şi 44 de asistenţi, precum şi 29 de persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) şi un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu coronavirus.
 
Dintre acestea, 85 au fost externate.
 
De asemenea, 90 de persoane confirmate cu noul coronavirus sunt angajaţi ai unor agenţi economici din judeţ, jumătate dintre ei fiind externaţi.
Şapte persoane dintre cele confirmate cu coronavirus sunt pacienţi ai unui centru de dializă din judeţ, doar unul mai aflându-se în spital.
 
Zece dintre bolnavii de COVID-19 fac parte din personalul unor primării din judeţ, unul fiind externat la cerere, iar nouă au fost declaraţi vindecaţi.
 
De asemenea, printre cei infectaţi se numără 15 poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie - toţi externaţi, trei jandarmi - toţi externaţi, patru angajaţi ai ISU - toţi vindecaţi, câte un angajat al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud şi de la Administraţia Finanţelor Publice, trei poliţişti locali, un angajat de la Serviciul de Ambulanţă, 10 angajaţi ai ITM Bistriţa-Năsăud, cu toţii declaraţi vindecaţi.
 
Printre pacienţii confirmaţi cu COVID-19 se află şi 22 de persoane din cadrul unui centru pentru vârstnici din judeţul Bistriţa-Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari, asistenta socială a centrului şi doi angajaţi parte din personalul auxiliar). Toţi angajaţii centrului au fost vindecaţi, însă cinci beneficiari ai centrului au decedat, însă ceilalţi au fost declaraţi vindecaţi.
 
Cazuri de COVID-19 s-au înregistrat, de la debutul pandemiei, în mai multe centre medico-sociale din Bistriţa Năsăud, iar printre persoanele confirmate cu noul coronavirus se numără şi un cadru didactic.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.