Poliţiştii din Bistriţa Năsăud au reţinut nouă persoane într-un dosar în care fac cercetări pentru infracţiuni de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj, uz de armă fără drept, favorizarea făptuitorului şi distrugerea de probe. Suspecţii ar fi introdus ilegal în ţară arme şi ar fi participat la partide de vânătoare ilegale organizate în ultimii cinci ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţiştii din Bistriţa Năsăud au făcut, sâmbătă, 15 percheziţii domiciliare, în localităţile Perişor, Negrileşti, Reteag, Dobric, Dobricel şi Agrieş într-un dosar care vizează infracţiuni de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, braconaj, uz de armă fără drept,  favorizarea făptuitorului şi distrugerea de probe. 
Zece persoane, cu vârste între 24 şi 56 de ani, au fost audiate, sâmbătă, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, iar după  audieri, faţă de nouă dintre acestea poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore. 
„Din cercetările efectuate a reieşit că, începând cu anul 2017 şi până în prezent, persoanele vizate ar fi introdus ilegal, pe teritoriul României, 3 arme şi ar fi desfăşurat acţiuni de braconaj cu arme deţinute legal şi ilegal.  Totodată, una dintre persoanele implicate este bănuită că ar fi oferit altor două persoane informaţii cu privire cu privire la desfăşurarea unor activităţi procedurale, iar o alta că ar fi distrus o probă”, transmite, duminică, Poliţia judeţeană Bistriţa Năsăud. 
În urma percheziţiilor, anchetatorii au găsit şi indisponibilizat 13 arme, dintre care trei aflate în circuitul ilegal şi 123 de cartuşe pentru arme letale, deţinute ilegal. De asemenea, au mai fost descoperite şi ridicate o capcană pentru animale, o cameră video de vânătoare, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte pentru armă, 29 de trofee, telefoane mobile şi înscrisuri cu valoare probatorie. 
Persoanele reţinute vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, în vederea dispunerii unor măsuri preventive.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.