Nouă cadre didactice, doi elevi, un angajat de la o creşă de stat şi o asistentă de la o grădiniţă privată, se numără printre persoanele confirmate cu COVID-19, anunţă autorităţile din acest judeţ. Cu opt infectări raportate sâmbătă, Bistriţa Năsăud se numără printre judeţele cu cel mai mic număr de bolnavi de COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor furnizate de Prefectura judeţului Bistriţa Năsăud, printre persoanele confirmate cu coronavirus se află şi nouă cadre didactice, dintre care patru au fost externate la cerere, precum şi doi elevi, un angajat de la o creşă de stat,  o asistentă medicală de la o grădiniţă privată, şi un angajat al DGASPC Bistriţa-Năsăud, de la o casă de tip familial, dar şi un asistent social de la un alt centru de asistenţă pentru vârstnici.

De la începutul pandemiei cauzate de noul coronavirus la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud au fost înregistrate 1.381 de infectări şi 99 decese.

”Până în prezent, 67 cadre medicale (18 medici, 49 asistenţi) şi 35 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) şi un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu boala provocată de noul coronavirus. Dintre acestea, 92 au fost externate”, transmit autorităţile judeţene.

Cazuri de îmbolnăvire au fost semnalate de asemenea la primării, unde 15 persoane au fost infectate la Poliţia judeţeană unde 15 poliţişti au fost diagnosticaţi, la Jandarmeria din judeţ, la ISU Bistriţa Năsăud, la Administraţia Finanţelor Publice şi la Casa de Asigurări de Sănătate.

Totodată, 93 persoane confirmate cu COVID-19 sunt angajaţi ai unor agenţi economici din judeţ. Dintre acestea, 50 au fost externate, iar şapte dintre cei infectaţi sunt pacienţi ai unui centru de dializă din judeţ, şase dintre aceştia fiind externaţi.

Cazuri de infectări au fost semnalate şi în mai multe centre sociale sau de vârstnici, unde mai mulţi beneficiari au decedat din cauze asociate noului coronavirus.

Judeţul Bistriţa Năsăud a raportat, sâmbătă, opt cazuri de noi infectări cu SARS-CoV-2.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.