Autorităţile din judeţul Bistriţai Năsăud informează că 103 persoane – doi angajaţi şi 101 pacienţi – de la Spitalul Orăşenesc Beclean au fost infectate cu noul coronavirus, iar 29 dintre cazuri sunt active în prezent. Bistriţa Năsăud raportează, sâmbătă, 51 de cazuri de îmbolnăvire nou confirmate, situându-se printre judeţele cu cel mai mic număr de îmbolnăviri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Printre persoanele confirmate cu coronavirus se află doi angajaţi şi 101 pacienţi ai Spitalului Orăşenesc Beclean. Dintre aceştia, 29 cazuri sunt active, iar restul au fost declaraţi vindecaţi” informează, sâmbătă, Prefectura Bistriţa Năsăud.
De asemenea, cinci angajaţi ai Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud se află în izolare la domiciliu, după ce au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Alte zece persoane care lucrează în această instituţie sunt vindecate. Doi angajaţi ai Prefecturii sunt de asemenea izolaţi, alţi patru fiind declaraţi vindecaţi. 
De la debutul pandemiei, la nivelul acestui judeţ 128 cadre medicale (37 medici, 90 asistenţi, 1 kinetoterapeut), 43 de persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) şi un angajat din cadrul personalului suport au fost diagnosticate cu COVID-19, mare parte dintre acestea, respectiv 122, fiind externate.
De asemenea, numeroase instituţii publice din judeţ s-au confruntat cu situaţii în care angajaţii s-au îmbolnăvit, numai la nivelul primăriilor 56 de angajaţi fiind infectaţi. 
Până sâmbătă, judeţul a raportat 5737 cazuri de Covid-19, precum şi 245 de decese. Cu 51 de cazuri de îmbolnăvire nou confirmate de vineri până sâmbătă, Bistriţa Năsăud se situează printre judeţele cu cel mai mic număr de îmbolnăviri la nivel naţional.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.