Un număr de 35 de case din comunele gălăţene Cuza Vodă, Pechea şi Slobozia Conachi au fost ”foarte grav afectate” de viituri, arată primele evaluări, în teren, la ora transmiterii acestei ştiri, aflându-se peste 150 de forţe care intervin în cele trei zone.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi au anunţat sâmbătă că în trei comune gălăţene se intervine în continuare în ajutorul persoanelor afectate de inundaţiile produse în ultimele zile.

Potrivit unui comunicat al ISU Galaţi, ”în urma evaluării primare au rezultat un număr de 13 locuinţe din Cuza Vodă, 20 locuinţe din Pechea şi două din Slobozia Conachi foarte grav afectate în urma evacuării apei din acestea”.

În cele trei comune se află peste 150 de pompieri şi poliţişti din IGSU, IGJR, IGPR, cu aproximativ 100 de utilaje, care intervin ”pentru înlăturarea efectelor generate de inundaţii”. 

Totodată, ISU a anunţat că ”sunt continuate activităţile pentru asigurarea apei potabile cu ajutorul a patru instalaţii de potabilizare a apei, dislocate în comunele Pechea, Cuza Vodă şi Slobozia Conachi”.

Sursa citată a precizat că drumul naţional 25, pe sectorul de drum Vameş - Tudor Vladimirescu, rămâne în continuare închis, din cauza apei de pe carosabil, în zonă lucrându-se pentru deblocarea şoselei.

Un număr de 22 de localităţi din judeţul Galaţi au fost afectate de inundaţiile din ultimele zile şi 1.270 de persoane au fost evacuate, dintre care 600 la Slobozia Conachi, 400 la Cuza Vodă, 250 la Pechea şi 20 la Schela. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.