O fetiţă de trei luni a fost internată, în prima zi de Crăciun, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, fiind transferată de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria”. Medicii transmit că starea bebeluşului este acum una bună, subliniind că importantă pentru evoluţia pacientei a fost atitudinea mamei, care atunci când a sesizat că micuţa prezintă primele simptome ale bolii „nu a persistat” în a administra copilului tratament acasă, ci a mers la medic. În total, 14 copii au petrecut sărbătorile internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În prima zi de Crăciun, prin transfer interclinic a fost admis un bebeluş de numai 3 luni. Fetiţa a fost diagnosticată cu gripă de tip A. Mama fetiţei a prezentat simptomatologie din sfera respiratorie în urmă cu o săptămână de apariţia acesteia şi în cazul celei mici, mama primind tratament de la medicul de familie pe care l-a respectat, ameliorându-se astfel simptomatologia. Cu toate că şi-a luat toate măsurile de protecţie mămica a sesizat încă de pe data de 24 decembrie modificări în comportamentul micuţei: dormea mai mult fiind  apatică.  Verificându-i temperatura a constatat că bebeluşul prezenta 39.1 grade Celsius. I-a administrat antitermice însă nu a întârziat să se prezinte la spital. În cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase ” Sf. Parascheva” Iaşi   a fost preluată imediat de echipa medicală administrându-i-se tratament specific pentru diagnosticul confirmat dar şi perfuzii. Sub atenta supraveghere a medicilor şi a mamei, care i-au fost alături în fiecare moment, cu un răspuns foarte bun la tratament, bebeluşul, în data de 26 decembrie a devenit afebril. Datorită evoluţiei foarte bune a stării de sănătate, bebeluşul va fi externat şi va urma tratamentul la domiciliu sub supravegherea mamei si a medicului de familie”, a declarat, maţi, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu. 
 
Conform acestuia, iniţial copila a fost internată la Spitalul „Sfânta Maria”, de unde a fost transferată.
 
Medicul a subliniat importanţa faptului că, atunci când a observat primele simptome ale bolii, mama bebeluşului „nu a persistat în administrarea tratamentului simptomatic la domiciliu”. Ci s-a adresat medicilor. 
 
Florin Roşu precizează că febra înaltă este un simptom foarte periculos în cazul copiilor mici din cauză că poate produce convulsii. 
 
În acest sezon, medicii Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi au diagnosticat 10 pacienţi cu această gripă. „Expuşi şi cu risc mai mare de a dezvolta complicaţii sunt persoanele cu vârste extreme, cum a fost cazul bebeluşului dar şi persoanele imunodeprimate, cu comorbidităţi dar şi femeile însărcinate.
 
De aceea, prezentarea la medic, este absolut necesară. Recomandăm, de asemenea vaccinarea antigripală”, mai declară Florin Roşu.
 
Potrivit acestuia, din ajunul Crăciunului şi până marţi, în acest spital au fost internaţi 65 de pacienţi, dintre care 14 copii. Cei mai mulţi dintre ei au fost diagnosticaţi cu  afecţiuni ale aparatului respirator superior şi cu tulburări digestive.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.