Vicepremierul Dan Barna afirmă că peste 60% dintre români sunt dispuşi să se vaccineze anti-COVID-19, însă subliniază că mulţi dintre aceştia nu au avut vaccinul "foarte la îndemână”, de aceea nu au făcut acest demers până acum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Aflat sâmbătă la Ploieşti, la primul centru de vaccinare drive thru deschis în parcarea celui mai mare mall din apropierea municipiului, vicepremeirul Dan Barna a felicitat autorităţile care fac demersuri pentru a facilita accesul oamenilor la vaccin. 
 
"Am văzut nişte sondaje pe interesul pentru vaccinare (....) şi undeva între 60 şi 70% este interes activ şi disponibilitate la cetăţenii români de a se vaccina. Noi suntem, la nivelul ţării, undeva în jur de spre prima treime, spre 30%, or asta înseamnă că mai este încă o treime dintre cetăţenii ţării care încă nu s-a vaccinat, deşi sunt dispuşi şi vor să o facă şi asta am constatat pentru că nu a fost foarte la îndemână vaccinarea sau accesul la spaţiul de vaccin”, a afirmat Dan Barna.
 
El a menţionat că intenţia Guvernului este aceea de a facilita accesul la vaccinare pentru cât mai mulţi români.  
 
"Direcţia generală şi strategia pentru perioada următoare a Guvernului este să ducem vaccinul cât mai aproape de casa oamenilor, de zona în care ei circulă şi îşi desfăşoară activitatea sau zona în care merg la cumpărături', a adăugat Barna.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.