Investigaţiile si analizele făcute bărbatului care s-a întors recent din Italia şi care a fost internat de urgenţă, luni dimineaţa, la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş” din Timişoara au arătat că acesta nu este infectat cu coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, a declarat pentru News.ro că analizele nu confirmă prezenţa coronavirusului la pacientul internat în cursul dimineţii.

Bărbatul ceruse ajutorul medicilor, după ce duminică s-a întors din nordul Italiei şi tuşea puternic. Acesta a fost preluat rapid de echipele de intervenţie şi transportat în condiţii de maximă siguranţă la Spitalul de Boli Infecţioase. Aici a fost internat direct în salonul izolat, special amenajat în vecinătatea Secţiei de Terapie Intensivă.

Analizele făcute cu kitul special de la Timişoara au arătat, după mai multe ore, că bărbatul nu a fost infectat cu coronavirus.

Au fost luate deja măsuri excepţionale pentru prevenirea coroanvirusului, în special în vestul ţării. În Timiş au fost identificate mai multe spaţii şi containere pentru carantină, iar pasagerii care ajung pe Aeroportul Timişoara venind din Italia sunt verificaţi şi îndemnaţi să stea izolaţi timp de 14 zile.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.