Un bărbat din judeţul Suceava a fost prins de către poliţişti în timp ce fura balast din albia râului Suceava, el folosind un excavator şi o basculantă de mare tonaj pentru transportul agregatelor minerale. El a explicat furtul susţinând că îi trebuie balast pentru realizarea unor construcţii în gospodărie. Utilajele folosite pentru excavare şi transport au fost indisponibilizate de către poliţişti, iar suceveanul este cercetat penal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Intervenţia poliţiştilor sin Suceava în acest caz a avut loc vineri seară, după ce o persoană a sunat la 112, anunţând că pe raza comunei Gălăneşti cineva fură balast albia unui râu.
„Poliţiştii deplasaţi in regim de urgenţă şi cu operativitate la faţa locului, l-au identificat pe un bărbat care manevra un utilaj de încărcare tip Ifron, cu care încărca agregate minerale-balast din albia râului Suceava, în bena unei autobasculante. În cadrul verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul nu deţine firmă de exploatare sau alte autorizaţii care să-i permită încărcarea de agregate minerale, acesta susţinând că avea nevoie de respectivele materiale în gospodărie pentru realizarea unor construcţii”; informează, sâmbătă, Poliţia judeţeană Suceava.
Atât utilajul de încărcare tip Ifron cât şi autobasculanta de mare tonaj, au fost ridicate şi introduse în depozitul aparţinând IPJ Suceava din comunei Stroieşti, până la clarificarea situaţiei.
În plus, poliţiştii au deschis dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunii de furt calificat, dar şi pentru infracţiunea de exploatarea de agregate minerale în zonele de protecţie sanitară a surselor de apă, în zonele de protecţie a albiilor, malurilor, construcţiilor hidrotehnice, construcţiilor şi instalaţiilor hidrometrice sau a instalaţiilor de măsurare a calităţii apelor. În plus, poliţiştii au sesizat Administraţia Naţională Apele Române şi Garda de Mediu, pentru dispunerea măsurilor conform competenţelor acestor instituţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.