Un băiat de nouă ani cu sindromul Stevens-Johnson, o boală rară care afectează tegumentul şi mucoasele, a fost tratat la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, copilul fiind externat în stare bună după ce a stat trei săptămâni la terapie intensivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medicul Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, a declarat miercuri că băiatul a fost internat în spital pe 22 iunie, cu sindrom inflamator accentuat din cauze necunoscute, iar în urma investigaţiei radiologice a fost diagnosticat şi cu pneumonie.

La scurt timp de la internare. copilul a prezentat o erupţie cutanată generalizată, fiind confirmat ulterior sindromul Stevens-Johnson.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Acest sindrom este o afecţiune acută rară care poate pune în pericol viaţa şi care afectează tegumentul împreună cu mucoasele. De cele mai multe ori, este provocat de administrarea unui medicament la care organismul pacientului are o reacţie alergică. În cazul acestui pacient, boala s-a declanşat în urma administrării de carbazepină, antiepileptic cu proprietăţi anticonvulsivante, sedative şi tranchilizante. Medicaţia a fost prescrisă de medicul specialist neurolog, pe care copilul o începuse cu două zile înainte de apariţia semnelor şi simptomelor", a declarat medicul Florin Roşu.

Potrivit medicului ieşean, 70 la sută din suprafaţa corpului era acoperită de  leziuni grave, inclusiv la nivelul  globilor oculari.

"În cavitatea bucală pacientul întâmpina dificultăţi la mestecarea şi înghiţirea alimentelor. Gravitatea leziunilor şi pericolul mare de infectare a acestora îl comparau cu un mare ars, astfel că pacientul a fost admis în Terapie Intensivă.  Astfel a fost asigurat un mediu cât mai steril posibil pentru a evita orice risc de infectare, risc ce i-ar fi putut fi fatal. În urma tratamentului, evoluţia a fost una lentă, dar favorabilă", a afirmat medicul Florin Roşu.

Managerul spitalului ieşean a mai precizat că după ce a stat trei săptămâni internat la terapie intensivă, băiatul a fost externat, starea lui fiind una bună.

"Cazul băieţelului este unul cu o incidenţă foarte rară. La spitalul nostru au fost înregistrate două cazuri de acest gen anul trecut, dar la persoane adulte", a adăugat medicul Florin Roşu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.