Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Bacău a aprobat, marţi, o hotărâre prin care este actualizat modul de desfăşurare a cursurilor în şcolile şi grădiniţele de pe raza judeţului. Peste o sută de unităţi didactice şi structuri ale acestora trec la scenariul roşu – în care se desfăşoară cursuri exclusiv online - din cauza creşterii numărului de îmbolnăviri de COVD-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CJSU Bacău a aprobat, marţi, actualizarea scenariilor de funcţionare pentru unităţile de învăţământ preuniversitar de pe raza judeţului, având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice la nivel judeţean.

Astfel, conform anexei la Hotărârea nr. 43/13 octombrie 2020 a CJSU Bacău, 102 unităţi didactice sau structuri ale acestora organizează cursuri în baza scenariului care prevede desfăşurarea lecţiilor în sistem online.

În această situaţie se află 73 de unităţi didactice din municipiul Bacău, precum şi şcoli sau grădiniţe din Buhuşi, Oneşti, Filipeşti, Livezi, Măgura, Pinceşti, Sărata şi Prăjeşti.

Decizia a fost luată ca urmare a propunerilor consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ vizate, determinate de situaţia epidemiologică la nivelul fiecărei localităţi din judeţ şi avizate de Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.

În judeţul Bacău au fost introduse restricţii precum obligativitatea purtării măştilor de protecţie în zonele aglomerate, pentru toate spaţiile închise şi deschise.

Bacăul se menţine în topul judeţelor cu un număr mare de noi cazuri de COVID-19. La cea mai recentă raportate pentru 24 de ore, judeţul anunţa156 de noi îmbolnăviri şi un total de 5.967 diagnostice de COVID-19 de la debutul pandemiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.