Primarul municipiului Bacău, Lucian Viziteu, anunţă, marţi seară, că 58 de persoane au fost testate în prima zi de funcţionare a Centrului de testare gratuită de la Spitalul de Pneumoftiziologie. 23 de teste au fost pozitive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În prima zi, la Centrul de testare gratuită pentru COVID-19 de la Spitalul de Pneumoftiziologie au venit 58 de băcăuani, dintre care 23 au fost confirmaţi pozitivi. Cei identificaţi cu rezultat pozitiv s-au izolat şi au început tratamentul de specialitate. Astfel, s-a redus semnificativ riscul de răspândire a virusului în comunitate. Este important să ne testăm cât mai repede şi să luăm măsuri de protecţie”, a scris, marţi seară, pe Facebook, primarul din Bacău, Lucian Viziteu.  

Primarul anunţă că programări pentru testarea gratuită se pot face la: https://testaregratuita.municipiulbacau.ro/ sau la 0334880133, tasta 6 şi 0732010605, între orele 08.00 - 16.30. 

În 17 octombrie, primarul anunţa că, la recomandarea medicului, persoanele se vor putea testa gratuit.

”Continuăm campania de implicare în lupta cu pandemia şi venim în sprijinul băcăuanilor cu testarea gratuită pentru COVID-19. Ştiu că unii dintre băcăuani nu vor încă să se vaccineze din diverse motive şi ştiu că, în acelaşi timp, există întârzieri mari în testarea asigurată de către alte instituţii. Mai mult decât atât, costurile testării necesare pentru obţinerea certificatului verde sunt foarte mari pentru larga majoritate a băcăuanilor. Din aceste motive am lansat acest program”, a transmis atunci primarul.  

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.