Peste jumătate dintre şcolile şi grădiniţele care funcţionează în judeţul Bacău încep anul şcolar cu elevii în bănci, conform scenariului verde. În judeţ sunt şi 26 de licee, grădiniţe şi şcoli unde anul preuniversitar 2020-2021 începe cu cursuri exclusiv online. Printre acestea se numără şi cele din localitatea Ungureni, care a înregistrat a doua cea mai mare rată de infectare la nivel naţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform hotărârii adoptate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, din totalul de 493 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică şi structuri ale acestora care funcţionează în acest judeţ, 289 deschid anul şcolar conform scenariului 1 – scenariul verde, care prevede prezenţa elevilor în sălile de clasă.
 
Alte 178 de şcoli şi grădiniţe au fost încadrate în scenariul 2 – scenariul galben.
 
Totodată, 26 de licee, şcoli primare sau gimnaziale şi grădiniţe vor funcţiona exclusiv online. Este vorba, printre altele, despre unităţile de învăţământ din comuna Ungureni, unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 raportată la începutul săptămânii de Direcţia de Sănătate Publică era de 23,6 la o mie de locuitori, fiind a doua cea mai mare rată de infectare la nivel naţional.
 
La Ungureni de Bacău, Şcoala Gimnazială Ungureni, Şcoala Gimnazială Bibireşti 2, Şcoala Gimnazială Gârla Anei, Şcoala Gimnazială Brătăşeşti şi Şcoala Gimnazială Viforeni vor organiza cursuri exclusiv online, deşi DSP Bacău informa că rata mare de infectare este cauzată de existenţa unui focar de COVID-19, cu peste 90 de persoane, într-un centru de reabilitare a persoanelor cu handicap care funcţionează în localitate. 
 
De asemenea, unităţi şcolare din Târgu Ocna, Buhuşi, Moineşti dar şi o grădiniţă din Slănic Moldova încep anul şcolar tot online.
 
Conform hotărârii CJSU Bacău, Scenariile de funcţionare pentru unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Bacău, se vor actualiza săptămânal in fiecare zi de joi sau ori de câte ori este nevoie, în funcţie de situaţia epidemiologică la nivelul fiecărei localităţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.