Rata de promovare la examenul de bacalaureat în judeţul Constanţa, înainte de contestaţii, este de 61 la sută, cu un procent mai scăzut decât anul trecut, doi elevi, ambii de la acelaşi liceu, reuşind să obţină media 10.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, în urma centralizării notelor obţinute de absolvenţii de liceu, gradul de promovare înregistrat în judeţul Constanţa, înainte de contestaţii, este de 61 la sută. La nivelului judeţului au fost obţinute două medii de 10. Este vorba de Horia Claudiu Culea şi Ana Maria Milcu, ambii de la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa.  De asemenea, 601 elevi au obţinut medii între 9 şi 9.99, 805, între 8 şi 8.99, 797 de elevi au avut medii între 7 – 7.99, iar 578 de elevi, între 6 – 6.99. Totodată, 1776 de elevi au fost respinşi, iar 532 nu s-au prezentat.

De asemenea, există şapte unităţi de învăţământ cu promovabilitate zero. Este vorba de Colegiul Dobrogea din Castelu, Liceul Omnia, Liceul Tehnologic Ciobanu, Liceul Tehnologic Mihai Viteazul din localitatea Mihai Viteazul, Liceul Tehnologic din Nicolae Bălcescu, Liceul Tehnologic Deleni, Liceul Tehnologic din Lumina.

Anul trecut, procentul de promovabilitate în judeţul Constanţa la bacalaureat înainte de contestaţii a fost de 62,07 la sută.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.