Rata de promovare la examenul de bacalaureat, în judeţul Timiş, este 63,61 la sută, înainte de depunerea contestaţiilor, iar unitatea de învăţământ cu promovare de sută la sută este Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” din Timişoara. În Timiş a fost şi o medie de zece, obţinută de o elevă de la Liceul Teoretic ”Nikolaus Lenau” din Timişoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, în acest judeţ, în urma examenului de bacalaureat, Diana Dehelean, o elevă de la Liceul Teoretic ”Nikolaus Lenau” din Timişoara a obţinut media zece, aceasta fiind singura medie maximă obţinută în Timiş.

Medii între 9 şi 9,99 au obţinut 400 de candidaţi, medii între 8 şi 8,99 au obţinut 701 candidaţ, medii între 7 şi 7,99 au obţinut 696 candidaţi, în timp ce 574 de candidaţi au obţinut medii între 6 şi 6,99.

Un număr de 2.372 de absolvenţi de liceu au fost declaraţi reuşiţi, dintr-un total de 4.267 înscrişi. Procentul de promovabilitate este 63,61 la sută, faţă de 71,93 la sută, cât a fost anul trecut.

În topul liceelor, pe primul loc se află Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” din Timişoara unde procentul de promovare este de sută şa sută. Pe locul al doilea se află Colegiul Naţional ”C.D. Loga” din Timişoara unde 99,43 la sută dintre candidaţi au promovat. Pe locul al treilea este Liceul Teoretic ”Nikolaus Lenau” din Timişoara (98,21 la sută procent de promovare), iar pe locul al patrulea este Colegiul Naţional Bănăţean (97,86 la sută procent de promovare).

La polul opus sunt trei licee cu zero la sută promovare: Liceul Teoretic Socrates din municipiul Timişoara, Liceul Tehnologic Transporturi Auto Timişoara şi Liceul Tehnologic ”Cristofor Nako” din Sânnicolau Mare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.