Doar doi dintre cei peste 5000 de absolvenţi de liceu care s-au înscris la examenul de bacalaureat în judeţul Prahova au reuşit examenul cu media 10. În schimb, la nivelul judeţului sunt licee unde doar câţiva dintre candidaţi au obţinut diploma de bacalaureat în urma examenului, cu medii cu câteva zecimi mai mari decât minimul necesar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În judeţul Prahova din totalul de 5181 de absolvenţi de liceu înscrişi la examenul de bacalaureat în această sesiune au reuşit să ia examenul 3255.

Dintre cei care au obţinut diploma de balacaureat, doar doi au trecut examenul cu media 10. Este vorba despre o absolventă de la un Colegiu Naţional din Ploieşti şi una de la un liceu din oraşu Vălenii de Munte.

În schimb, la nivelul judeţului există licee unde doar unul, doi sau chia niciun candidat nu a reuşit să treacă acest examen.

O situaţie deosebită se înregistrează la Liceul Tehnologic din comuna Sângeru, unde doar doi candidaţi s-au înscris la examenul de bacalaureat, ambii fiind respinşi.

La Liceul Tehnologic „Teodor Diamant” din localitatea Boldeşti Scăieni un singur absolvent de liceu a reuşit să obţină diploma de bacalaureat,  iar media pe care o are în urma probelor de examen este 6,08.

Situaţia este similară şi la Liceul Tehnlogic Agricol din comuna Bărcăneşti, judeţul Prahova unde de asemenea un singur candidat a trecut cu bine toate probele examenului de bacalaureat. Acesta a obţinut diploma cu media 6,51.

La Liceul Tehnologic de Transporturi din Ploieşti trei sferturi dintre absolvenţii care s-au înscris la examenul de bacalaureat nu s-au prezentat la probele acestuia, iar dintre cei care au dat examenul doar trei au reuşit să obţină diploma, cea mai bună medie fiind de 6,66,.

Situaţia este similară la Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret” din Ploieşti, unde tot doar trei candidaţi au luat bacalaureatul, dar şi la Liceul Tehnologic din comuna Bălţeşti,unde trei absolvenţi a reuşit să obţină la bacalaureat medii peste 6, cu doar câteva zeci de sutimi.

De asemenea, la Liceul Tehnologic Mecanic din Câmpina doar patru candidaţi au reuşit examenul de bacalaureat.

În judeţul Prahova zeci de candidaţi care s-au înscris la examenul de bacalaureat nu s-au prezentat la toate probele,  iar trei dintre cei care s-au prezentat au fost eliminaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.