Rata de promovare la examenul de bacalaureat în judeţul Dolj, înainte de contestaţii, este de 65 la sută, două eleve reuşind să obţină media 10. În şase unităţi de învăţământ promovabilitatea a fost de peste 90 la sută, iar în 10 între zero şi 20 la sută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, în urma centralizării notelor obţinute de absolvenţii de liceu, gradul de promovare înregistrat în judeţul Olt, înainte de contestaţii, este de 65,03 la sută. La nivelului judeţului au fost obţinute două medii de 10, este vorba de Maria Iulia Roşu de la Colegiul Naţional ”Elena Cuza” Craiova şi de Mădălina Georgiana Putere de Colegiul Naţional ”Fraţii Buzeşti” Craiova.

În judeţul Dolj au fost acordate 236 de note de 10, aproape jumătate dintre acestea fiind la matematică – 51, respectiv logică şi argumentare – 50, la limba şi literatura română fiind acordate numai 9 note de 10.

În şase unităţi de învăţământ au fost înregistrate procente de promovabilitate între 93 – 100 la sută. Este vorba de  Colegiul Naţional Militar ”Tudor Vladimirescu” Craiova – 100 la sută,

Colegiul Naţional ”Fraţii Buzeşti” Craiova – 99,59 la sută,  Colegiul Naţional ”Elena Cuza” Craiova - 98,37 la sută,  Colegiul Naţional ”Carol I” Craiova- 95,74 la sută,  Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Grigorie Teologul” Craiova – 96,65 la sută,  Colegiul Naţional Pedagogic ”Ştefan Velovan” Craiova – 93,07 la sută.

Totodată, în zece unităţi de învăţământ procentul de promovabilitate a fost între zero şi 20 la sută, singurul liceu fără niciun elev promovat  fiind Liceul Tehnologic Special ”Beethoven” Craiova.

Contestaţiile pot fi depuse miercuri, până la ora 16, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 9 iulie.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.