Peste 40 la sută dintre candidaţii care au susţinut examenul de bacalaureat în judeţul Arad nu au reuşit să obţină medii egale sau mai mari de 6,00, astfel că rata de promovare este cea mai mică din ultimii trei ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit rezultatelor publicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, doar 1.564 de elevi au fost declaraţi promovaţi. Astfel, promovabilitatea în judeţ este de 59,2 la sută, cea mai mică din ultimii trei ani.

În sesiunea actuală, un singur elev - Bogdan Ciacli, de la Colegiul Naţional ”Moise Nicoară” Arad – a reuşit să obţină media 10.

Un număr de 336 de candidaţi au promovat cu medii cuprinse între 6 şi 6,99, iar la polul opus se află 315 absolvenţi care au opţinut medii între 9 şi 9,99.

În 2017, promovabilitatea înainte de contestaţii în sesiunea de vară a fost de 64,91 la sută, în 2016 a fost de 60,21 la sută, iar în 2015 a fost de 59,88 la sută.

Promovabilitatea în Arad este şi sub cea naţională (67,7 la sută), astfel că în următoarea perioadă Inspectoratul Şcolar Judeţean va face o analiză a şcolilor cu cele mai slabe rezultate, majoritatea licee tehnologice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.