Avocatul Poporului, Renate Weber, afirmă că schimbările privind organizarea STS nu rezolvă chestiuni precum modul în care se fac angajările şi se derulează activitatea la serviciul pentru apeluri de urgenţă 112. În ceea ce priveşte situaţiile în care secţii de poliţie din mediul rural se închid la ora 16, Weber spune că a cerut detalii cu privire la astfel de cazuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În legătură cu serviciul 112, aţi văzut că a fost luat de la STS şi dat în altă parte, dar asta nu rezolvă neapărat chestiunea care ne-a interesat pe noi, cum se fac angajările celor care sunt acolo, la 112, trainingul, volumul de muncă, orele în care trebuie să fie prezenţi, pentru că toate acestea sunt aspecte importante şi pe linia asta o să continuăm", a afirmat Renate Weber, miercuri, într-o conferinţă de presă.
 
Avocatul Poporului a arătat că instituţia este interesată şi de cazurile în care, în unele localităţi rurale, secţiile de poliţie se închid la ora 16.
 
"Am constatat, pe de altă parte, şi am făcut adrese în acest sens şi încă suntem în faza în care aşteptăm răspunsurile, ce se întâmplă cu Poliţia la nivel local, acolo unde la ora patru se închide. Nu-i normal, pentru că Poliţia trebuie să ştie ce se întâmplă în comunităţile respective. Departe de mine gândul de a mă duce la epocile în care aveam sectoristul. De aia vorbeam de poliţie de proximitate. Schimbăm denumirile, dar problema e să nu-i golim de competenţe pe cei care fac lucrurile acestea”, a spus Renate Weber.
 
Avocatul Poporului a precizat că a solicitat date inclusiv de la Consiliul Superior al Magistraturi în legătură cu reacţiile procurorului din cazul dispariţiei tinerelor de la Caracal, spunând, în acest context, că a fost "o greşeală de comunicare". 
 
"În momentul în care tu, ca autoritate publică nu comunici cu publicul, laşi câmp liber oricărei speculaţii. Sigur că ancheta are faza sa de confidenţialitate. (...) De ce comunicarea nu a existat? Aceasta este mai degrabă o recomandare aşa, în general, pe care am face-o noi", a mai afirmat Avocatul Poporului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.