Avocatul Poporului solicităr autorităţilor ”măsuri energice” pentru combaterea epidemiei de rujeolă, după ce numărul de cazuri a trecut de 20.000 şi având n vedere că serviciile medicale sunt concentrate mai mult pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avocatul Poporului, în calitate de garant constituţional al drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, îşi manifestă îngrijorarea faţă de creşterea constantă a numărului de cazuri de rujeolă confirmate pe teritoriul României, acestea ajungând în prezent la aproximativ 20.000 de cazuri, dintre care 64 de decese. În contextul evoluţiei epidemiei de SARS-Cov-2, Avocatul Poporului reafirmă necesitatea ca autorităţile statului să întreprindă măsuri energice şi în direcţia prevenirii şi combaterii virusului rujeolic, având în vedere gradul de contagiozitate al acestuia”, a transmis, luni Avocatul Poporului.

Sursa citată a precizat că nu este de neglijat faptul că rujeola are anual 2 episoade de epidemie, primăvara şi toamna, în prezent aflându-ne în mijlocul unui astfel de episod.

”Conform unui comunicat de presă, UNICEF atrage atenţia că 117 milioane de copii din 37 de ţări ale lumii riscă să nu beneficieze de imunizarea împotriva rujeolei din cauza condiţiilor impuse de epidemia de SARS-COV2. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a formulat recomandări privind vaccinarea în timpul pandemiei cauzate de noul coronavirus, afirmând că «statele trebuie să ia orice măsură este posibilă pentru a preveni pierderi de vieţi ce pot fi evitate prin vaccinare»”, a mai transmis Avocatul Poporului.

Instituţia reiterează faptul că, nu doar combaterea coronavirusului trebuie să preocupe autorităţile statului, în contextul în care, lipsa unor servicii medicale adecvate în această perioadă poate conduce la mai multe pierderi de vieţi omeneşti, decât în cazul Covid-19.

Avocatul Poporului a adresat o solicitare ministrului Sănătăţii pe această temă încă din data de 10 aprilie 2020. 

POtrivit Insttutului Naţional de Sănătate Publică, la 1 mai 2020, numărul cauzrilor de rujeolă din România este de 20.000, din care 64 de decese.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.