Avocatul acuzat de tentativă de omor pentru că şi-ar fi determinat iubita să se arunce de la etajul 15 al unui hotel din Bucureşti, în luna noiembrie a anului trecut, a fost reţinut, marţi, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii au pus în mişcare acţiunea penală şi l-au reţinut, pentru 24 de ore, pe avocatul Irinel Caius Iliescu, arată Parchetul Tribunalului Bucureşti. 

Potrivit anchetatorilor, Irinel Iliescu obişnuia să îşi bată iubita, tot avocat, şi îi restrânsese viaţa personală în aşa fel încât aceasta rămăsese fără prieteni. Bărbatul i-ar fi interzis să-şi mai practice profesia şi a constrâns-o pe femeie să îi cedeze jumătate dintr-un imobil pe care îl deţinea în Bucureşti şi să îşi amaneteze autoturismul, inculpatul obţinând, în acest fel, foloase în valoare de 23.000 de euro.

În acest context, femeia a cedat psihic şi s-a aruncat de la etajul 15 al Hotelului Rin Grand la data de 17 noiembrie 2016, în jurul orei 8.00, aceasta căzând iniţial pe o copertină.

"Constrângerea exercitată de Iliescu Irinel-Caius  asupra victimei a constat într-o stare de teroare continuă provocată de către acesta prin acţiunile şi manifestările din perioada martie-noiembrie 2016, constrângere care a fost de asemenea natură încât nu a lăsat victimei nicio posibilitate concretă de a acţiona altfel, ori de a se împotrivi, neputând astfel să decidă liber din cauza violenţelor şi presiunilor la care era supusă", potrivit Parchetului Tribunalului Bucureşti.

De asemenea, poliţiştii au descoperit şi faptul că, în trecut, avocatul ar fi procedat la fel şi cu fosta soţie, pe care ar fi determinat-o să înghită un pumn de pastile, femeia reuşind să scape cu viaţă, au precizat sursele citate.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.