Fostul principe Nicolae a scăpat de acuzaţiile de lovire în cazul incidentului de la reşedinţa Regelui Mihai din Elveţia, a anunţat sâmbătă avocatul său, Radu Enache.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A rămas numai plângerea depusă de Casa Regală pentru violare de domiciliu. Celelalte persoane aparent implicate n-au depus nicio plângere penală împotriva lui. De fapt, Casa Regală nu putea depune plângere penală în numele infirmierelor, deoarece numai persoana vătămată poate depune asemenea plângere", a precizat Radu Enache ;a Antena 3.

Casa Regală a anunţat miercuri că fostul principe Nicolae Medforth-Mills a avut o tentativă de violare a domiciliului regelui Mihai, la reşedinţa acestuia din Elveţia, unde a forţat uşa casei, implicând în incident şase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Regale, pe care i-a agresat, precizând că Regele Mihai refuză să îşi vadă nepotul, căruia i-a fost adus la cunoştinţă acest lucru. Fostul principe Nicolae a transmis atunci că nu înţelege "agresivitatea" Casei Regale de a face tot posibilul să îl împiedice să îşi vadă bunicul.

O zi mai târziu, mama fostului princip, Principesa Elena, s-a declarat dezamăgită şi îngrijorată de faptele fiului său şi a apreciat că, prin comportamentul său acesta "a nesocotit intimitatea, suferinţa şi demnitatea" fostului suveran. Ea susţine că Regele Mihai i-a reproşat într-o scrisoare lui Nicolae că nu a făcut nimic pentru a clarifica paternitate "presuspusului său copil, o fetiţă de doi ani", ceea ce este "o lipsă de responsabilitate inacceptabilă". Fostul principe Nicolae s-a declarat la rândul său dezamăgit şi profund îndurerat de încrâncenarea membrilor Casei Regale, precum şi a mamei sale, apreciind că ar fi nobil ca într-un astfel de moment să toţi să dea dovadă de respect şi să treacă "peste cine ştie ce ambiţii personale".

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.