O avalanşă s-a produs la Bâlea Lac, la sfârşitul săptămânii, aceasta oprindu-se în parcarea de lângă tunel, în zona unde vara se vând diverse produse, căsuţele comercianţilor fiind afectate.Salvamontiştii spun că nu au fost persoane afectate. Riscul de avalanşă în zona înaltă a Munţilor Făgăraş este în continuare mare - 4, pe o scară de la 1 la 5.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Salvamont Sibiu, la Bâlea Lac s-a produs, duminică seară sau în noaptea de duminică încă spre luni, o avalanşă, care s-a oprit în parcarea de lângă tunel, în zona "comercială" deschisă pe timpul verii.

Avalanşa a fost observată doar luni, cand s-a ridicat ceaţa.

În urma avalanşei, nu au fost persoane afectate, însă în imagini se poate observa că mai multe căsuţe în care vara se vând diverse obiecte au fost deteriorate.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în Munţii Făgăraş, riscul de producere a avalanşelor este 4, pe o scară de la 1 la 5, adică risc mare, la altitudini de peste 1.800 de metri.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.