Spitalele din judeţul Argeş care gestionează patologia COVID-19 au nevoie de personal cu competenţe în terapie intensivă, boli infecţioase şi radiologie. În acest context, autorităţile din judeţ solicită detaşarea mai multor medici şi asistenţi medicali la aceste unităţi sanitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Comitetul Judeţean Pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş, reunit miercuri, a solicitat Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei aprobarea unor detaşări şi suplimentări de personal medical pentru spitalele din judeţ care gestionează cazurile de infecţii cu SARS-CoV-2. 
 
Astfel, pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti - secţia ATI COVID care are 15 paturi se solicită trei medici rezidenţi în specialitatea ATI, a anunţat subprefectul Lucian Ionescu. 
 
CJSU Argeş a cerut, de asemenea, transferul a trei medici specialişti/primari ATI şi patru medici rezidenţi în specialitatea ATI, care să deservească cele 17 paturi ale secţiei ATI COVID din caddrul Spitalului Orăşenesc Mioveni. Unul dintre medicii primari sau specialişti ar urma să fie detaşat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti.
 
Tot pentru Spitalul Orăşenesc Mioveni este nevoie de detaşarea a doi medici în specialitatea boli infecţioase de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, dar şi de doi asistenţi medicali pentru radiologie, care vor deservi secţia boli infecţioase COVID a unităţii medicale.
 
Şi Spitalul Municipal Câmpulung, care are o secţie ATI COVID cu 8 paturi, solicită doi medici în specialitatea ATI şi un medic rezident ATI, pentru cazurile grave de COVID-19. 
 
"Aceste solicitări vin la propunerea DSP şi în urma unor discuţii pe care le-am avut in videoconferinţa de ieri la care au participat şi managerii de spitale”, a precizat, miercuri, Lucian Ionescu, subprefectul care îndeplineşte atribuţiile de prefect al judeţului Argeş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.