Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, consideră că în acest moment nu se pune problema carantinării municipiului Sibiu, el discutând cu autorităţile locale cărora le-a propus o serie de măsuri pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi cărora ce-a cerut să facă o evaluare în ceea ce priveşte focarele şi modul de transmitere a bolii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezent miercuri dimineaţă la Sibiu, oraş în care rata de infectare cu noul coronavirus a depăşit 6 la o mie de locuitori, Nelu Tătaru a anunţat că a făcut, împreună cu autorităţile locale, o evaluare a unităţilor sanitare din judeţ.

Astfel, la Sibiu sunt 507 paturi, dintre care 21 pentru pacienţii care au nevoie de terapie intensivă, fiind făcută o reevaluare în vederea extinderii numărului de paturi.

”În acest moment, ca şi capacitate, putem extinde la 132 de paturi, dintre care încă 22 de paturi de Terapie Intensivă la Spitalul Judeţean şi zece paturi la Spitalul Militar”, a declarat ministru Sănătăţii la finalul întâlnirii cu membrii CJSU Sibiu.

Întrebat dacă s-a pus problema carantinării municipiului Sibiu, Tătaru a precizat că nu se pune, la acest moment, în discuţie introducerea în carantină a oraşului.

”Am evaluat în aceste momente efectiv focarele existente, dezvoltarea acestor focare, zonele care au dat acest număr de cazuri şi numărul de cazuri în sine. Dacă aceste cazuri sunt izolate şi carantinate menţinem o evaluare pe o următoare perioadă tocmai pe parcursul acestor măsuri pe care le avem. Deocamdată, nu luăm în discuţie acest lucru până nu facem această analiză şi evaluăm şi măsurile pe care le-am propus eu pentru a scădea transmiterea”, a explicat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a afirmat că a recomandat CJSU, printre altele, ”scăderea mobilităţii şi scăderea transmiterii, având ca efect scăderea numărului de cazuri”.

”Extensia nu o putem face la infinit în contextul în care avem o normă de personal care este de la începutul acestei pandemii. De aceea, regula rămâne în acest moment limitarea creşterii numărului de cazuri prin limitarea transmiterii”, a arătat el.

Tătaru a precizat că a recomandat CJSU Sibiu reevaluarea transportului în comun, în special  la orele de vârf, suplimentarea mijloacelor de transport, verificarea respectării regulilor, reanalizarea programului de lucru, a activităţii teraselor şi a funcţionării parcurilor mai ales pe timp de noapte, reevaluarea spaţiilor de joacă şi servirea mesei în mall-uri, prepararea hranei în cantine şi servirea la pachet.

Ministrul Sănătăţii a precizat că a recomandat analizarea închiderii târgurilor şi oboarelor ”ca şi zone în care se poate face transmiterea”.

El a precizat că fiecare localitate este evaluată separat, în funcţie de particularităţi, înainte de a se lua decizii pentru limitarea transmiterii virusului.

”În condiţiile în care vedem transmiterea în comunitate neafiliată unui focar atunci mergem către o zonă de carantină dar mai multe măsuri care să dea restricţii. Restricţiile ar trebui să dea o scădere a numărului de cazuri”, a mai afirmat ministrul.

Potrivit ultimelor date transmise de autorităţi, luni, rata de infectare în municipiul Sibiu era de 6,03 la mie. Judeţul a trecut de 4 cazuri la mia de locuitori.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.