Prefectul judeţului Dolj, Dan Diaconu, a anunţat, luni după-amiază, că autorităţile aşteaptă o soluţie tehnică din partea unei companii private pentru rezolvarea situaţiei din localitatea Bâzdâna, acolo unde o casă a fost distrusă într-o explozie produsă din cauza metanului acumulat în zonă. Între timp, locul unde a avut explozia este în permanenţă monitorizat, iar localnicii, despre care prefectul a afirmat că ”trăiesc cu acest gaz de foarte mulţi ani”, au fost sfătuiţi să ia măsuri de precauţie, să aerisească locuinţele des şi să evite să utilizarea focului deschis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Nu vă ascund faptul că aşteptăm un telefon de la o firmă de specialitate care să ne ofere o soluţie tehnică în regim de urgenţă. (...) Am făcut o adresă, la prima oră, către ANRM (Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale – n.r.). Am mai făcut şi acum doi ani o adresă către ANRM, vă voi pune la dispoziţie răspunsul scris primit de la dumnealor”, a declarat, luni după-amiază, prefectul judeţului Dolj. 
 
Conform acestuia, firma va face în primă fază un studiu geo, în baza căruia se va şti care este soluţia tehnică de aplicat. 
 
”Oamenii trăiesc cu acest gaz care vine din fântâni, din pânza freatică de foarte mulţi ani. Acum, nu negăm faptul că acel gaz care iese din pământ poate fi un pericol pentru locuitorii zonei respective”, a afirmat Dan Diaconu. 
 
El a precizat că în zona unde a avut loc explozia se asigură în permanenţă paza. 
 
”Încercăm să evităm pe cât posibil o nouă explozie. Am asigurat un perimetru pe o rază de minim 150 de metri în jurul locului unde a avut explozia, monitorizăm zona, facem măsurători de cel puţin trei ori pe zi”, a explicat prefectul.
 
El a declarat că populaţia din zonă a fost informată asupra ”a ceea ce trebuie să facă şi ce nu este bine să facă” până când va fi identificată o soluţie tehnică pentru evacuarea metanului din zonă. 
 
Localnicii au fost sfătuiţi să aerisească în permanenţă locuinţele şi să nu folosească foc deschis.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.