Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) "Termo Prahova" anunţă rezilierea contractului de termoficare pentru municipiul Ploieşti, la două luni de la încheierea acestuia, după ce firma care a încheiat contractul a oprit furnizarea apei calde, invocând lucrări de reparaţii. Contractul este reziliat după ce primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a reacţionat dur, anunţând că a depus plângere penală cu privire la contractul încheiat de ADI "Termo Prahova" cu compania Termoficare Prahova SA, despre care edilul spune că este ilegal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Membrii Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Termo Prahova au votat în cadrul şedinţei de astăzi, 02 august 2022, rezilierea contractului cu societatea Termoficare Prahova SA, privind delegarea prin concesiune a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică din municipiul Ploieşti, în sistem centralizat. Decizia vine ca urmare a faptului că operatorul a sistat furnizarea apei calde către ploieşteni, deşi nu existau motive tehnice sau legale să o facă. De asemenea, prin această măsură, operatorul a încălcat flagrant termenii contractuali”, a anunţat, marţi, Consiliul Judeţean Prahova, printr-un comunicat de presă.
 
Conducerea CJ Prahova a "somat” firma cu care ADI "Termo Prahova” a încheiat contractul în urmă cu mai puţin de două luni să reia "în regim de urgenţă, furnizarea apei calde în Municipiul Ploieşti şi să asigure continuitatea serviciului, conform legii”.
 
Somaţia vine în contextul în care 130.000 de rezidenţi, dar şi instituţii, inclusiv Maternitatea şi Spitalul pentru Copii nu au apă caldă, clădirile în care locuiesc sau funcţionează fiind racordate la sistemul centralizat de termoficare.
 
Compania Termoficare Prahova SA cu care ADI "Termo Prahova” a încheiat contractul pentru furnizarea căldurii şi apei calde pentru municipiul Ploieşti a fost înfiinţată anul acesta, cu puţin timp înainte de încheierea contractului.
 
Decizia de reziliere a contractului a fost luată după ce primarul oraşului, Andrei Volosevici, a reacţionat dur, anunţând că a depus plângere penală cu privire la contractul încheiat de ADI "Termo Prahova” cu societatea Termoficare Prahova, anunţând că acest contract este ilegal şi contravine interesului ploieştenilor. Mai mult, Volosevici a povestit că şeful ADI Termo Prahova, Horia Tiseanu, fost primar, la rândul său, al celui de-al doilea municipiu din judeţ, Câmpina, i-a spus că nu ştia despre decizia de sistare a furnizării apei calde în Ploieşti, Tiseanu explicând că el nu locuieşte în Ploieşti. 
 
Volosevici a acuzat, de asemenea, că întreaga situaţie este, de fapt, un joc îndreptat împotrova sa, reclamând public că încercările sale de a discuta oficial pe acest subiect cu preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu. şi cu şeful ADI "Termo Prahova” Horia Tiseanu, care îi sunt colegi de partid, au eşuat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.