Turiştii care merg cu trenul în Braşov vor putea utiliza, începând de marţi, autobuzul care circulă pe linia 100 pentru a ajunge de la gară la staţiile inferioare ale telegondolei şi telecabinei Kanzel, preţul unei călătorii fiind de şase lei. Programul după care circulă autobuzul este corelat cu cel de sosire a trenurilor dinspre Bucureşti şi Ploieşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Linia 100, care face legătura între gara Braşov şi pârtiile de schi din Poiana Braşov, va deveni funcţională marţi şi este operată de compania de transport local, RATBV.
 
"Programul de circulaţie a autobuzelor de pe această linie a fost adaptat sosirilor şi plecărilor trenurilor din direcţia Bucureşti - Ploieşti, zona din care vin majoritatea turiştilor, iar costul călătoriei este de 6 lei, exact ca în cazul liniei 20”, informează Primăria Braşov. 
 
Astfel, plecările liniei 100 din gară sunt programate, în fiecare zi, la orele 8:55, 9:45, 10:25, 10:40, 12:00, 15:10, 15:40, 16:00 şi 16:40.
 
Autobuzul care circulă pe linia 100 va pleca din staţia de la telegondolă şi telecabina Kanzel zilnic, la orele: 9:40, 10:30, 11:10, 11:25, 12:45, 15:55, 16:25, 16:45 şi 17:45.
 
Staţiile pe traseul gară - telegondolă/telecabină sunt următoarele: Gara Braşov, peronul 1 (cel mai apropiat de gară, unde opresc şi liniile 29 şi 40), Camera de Comerţ - Livada Poştei - Bellevue Residence - Warthe - Facultativă - Facultativă 2 - Poiana de jos - Poiana Braşov (parcarea mare) - Telecabina Kanzel/telegondola Postăvarul.
 
Pe traseul Poiana Braşov - gară, autobuzele vor opri în următoarele staţii: Telecabină - Poiana Braşov - Poiana de jos - Facultativă 2 - Facultativă - Warthe - Bellevue Residence - Livada Poştei - Hidro A - Gara Braşov.
 
"Vom continua discuţiile cu CFR-ul pentru a le da posibilitatea călătorilor să achiziţioneze biletele pentru linia 100 odată cu achiziţionarea biletului de tren. Până atunci, pe lângă posibilitatea cumpărării biletelor de la casele de bilete din staţii, călătorii vor putea plăti şi prin aplicaţia 24 Pay. Introducerea Liniei 100 este o veste bună şi pentru braşoveni, care nu vor mai fi nevoiţi să meargă până în Livadă ca să urce în Poiană, pentru că pe lângă staţia de la gară va fi o staţie intermediară şi la Camera de Comerţ, astfel încât şi braşovenilor le va fi mai uşor să ajungă pe pârtiile din Postăvarul", afirmă primarul oraşului, Allen Coliban.
 
Autorităţile din Braşov anunţă, de asemenea, că, având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă, au fost amenajate pârtiile din partea inferioară a domeniului, astfel că, de sâmbătă, sunt deschise şi pârtiile Sulinar, Drumul Roşu şi breteaua de legătură care leagă Drumul Roşu cu pârtia Bradul.
 
Pârtiile din partea superioară a muntelui sunt în condiţii foarte bune, stratul de zăpadă bătută de pe pârtie are aproximativ 50 de centimetri, iar pe cele din zona inferioară stratul de zăpadă este de aproximativ 30 de centimetri.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.