Autorităţile din judeţul Maramureş au inaugurat, luni, o pârtie de schi olimpică şi o telegondolă la Borşa. Investiţia, în valoare de 90 de milioane de lei, a fost realizată cu fonduri guvernamentale şi de la Consiliul Judeţean Maramureş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Pârtia olimpică şi telegondola de la Borşa fac parte din Planul de dezvoltare a judeţului Maramureş. 
 
"Proiectul, în valoare de 90 de milioane de lei, a fost susţinut şi finanţat de guvernele PNL, în 2020 fiind alocate 21 de milioane de lei, iar anul acesta 62 de milioane de lei. De asemenea, şi Consiliul Judeţean Maramureş a susţinut cofinanţarea acestui proiect important pentru turismul maramureşean", a scris pe Facebook preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ionel Bogdan. 
 
Telegondola de la Borşa parcurge o distanţă de 2,6 kilometri şi are o capacitate de 1.800 de persoane pe oră. Pârtiile din această staţiune au o capacitate de 5.000-7.000 de schiori. În acest sezon au fost date în folosinţă două noi pârtii - o pârtie cu instalaţie de nocturnă, în lungime de 3 kilometri, şi una în lungime de 4 kilometri. Ambele au tunuri de zăpadă artificială, formată din apa unui lac cu acumulare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.