Prefectul de Dâmboviţa, Aurelian Popa, cere marilor magazine să renunţe la coşurile de mână, în perioada sărbătorilor, să limiteze accesul clienţilor pentru a evita aglomeraţia şi să "evite promovarea unor promoţii, vânzări accelerate ale unor produse care ar putea genera un flux mare de cumpărători”. Măsuri similare au fost deja luate în Argeş, prin decizie a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Dâmboviţa, prefectul Aurelian Popa, a solicitat "o atenţie deosebită organizării activităţii” în marile centre comerciale, astfel încât măsurile sanitare prevăzute atât de Ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi al Ministerului Afacerilor Interne privind prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 să fie puse în aplicare informează, vineri, Prefectura Dâmboviţa. 
 
Conform sursei citate, prefectul a cerut reprezentanţilor marilor magazine să respecte "cu stricteţe” prevederile legale, dar şi să dispună "măsuri proprii, proactive”, cum ar fi eliminarea coşurilor de mână şi folosirea exclusivă a cărucioarelor în incinta magazinelor, pentru a creşte distanţa fizică dintre clienţi, monitorizarea atentă a numărului de cumpărători care se pot afla simultan în incinta magazinului, "mergând până la limitarea accesului în magazin peste un anumit număr prestabilit pentru fiecare incintă şi care poate asigura respectarea distanţării fizice”, precum şi "evitarea promovării unor promoţii, vânzări accelerate ale unor produse care ar putea genera un flux mare de cumpărători”. 
 
Prefectul recomandă totodată marilor magazine să crească numărul angajaţilor, astfel încât să fie deschise cât mai multe case de marcat şi să trimită pe raioane angajaţi "care să se asigure că nu sunt create aglomerări ad-hoc şi care să-i îndrume pe cumpărători la casele de marcat pentru a se crea o încărcătură echilibrată a acestora”. 
 
"Operatorii economici în cauză au fost înştiinţaţi că, în perioada următoare, vor fi intensificate acţiunile de control pentru verificarea respectării măsurilor de siguranţă sanitară, iar dacă vor fi constatate abateri, deficienţe sau un management defectuos al acestora, după aplicarea sancţiunilor prevăzute de lege, se va lua în calcul adoptarea în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a unor măsuri restrictive ce pot merge până la limitarea programului de funcţionare între anumite intervale orare sau zile ale săptămânii”, mai transmite Instituţia Prefectului.
 
De altfel, măsuri similare au fost deja luate, prin decizie a CJSU, în judeţul Argeş. 
 
Rata de infectare cu noul coronavirus în judeţul Dâmboviţa este de 2,95‰ şi de 4,47‰  în municipiul Târgovişte, în ultimele 14 zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.